
Bättre sent än aldrig
Il mio blog per condividere le bellezze naturali e artistiche dei nostri due Paesi.
cooking with love from all over the world
Ja, men tiden går ju så fort!
Chesapeake Bay's Nature & Wildlife Beauty Through My Lens
annicaaktiv
Grethe Lindseth - en fotoblogg
Walks Stories and Nature
Om naturen i allmänhet och fåglar i synnerhet
Lösa trådar och fria tankar
- tankar, idéer och erfarenheter
Från Väsman till Paddflyet
Lives and writes at the foot of Pikes Peak
And into the forest i go, to lose my mind and find my soul
En amatörbiologs liv och betraktelser
Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.
Här samlar jag mina favoritrecept. Egna och andras och delar med mig till er som hittar hit. Det goda är samtidigt det nyttiga. Den traditionella medelhavsmaten, antingen den kommer från Italien, Grekland, Frankrike, Turkiet eller Spanien är ingen slumpvis hopkommen receptsamling. Allt är noggrant valt och sedan hundratals år förfinat. Vi älskar medelhavskost. Den är god, lätt, färggrann, mycket grönsaker, mycket fisk, doftar härligt av örter och vitlök. Den är lättlagad med oftast väldigt få ingredienser. Samtidigt är det doktorns mat. Olivoljan är både god och nyttig. Det finns även dålig olivolja, så var noggrann vid inköpet. I Italien där vi håller till, är olivoljan ett livselixir, en krydda till allt. Grönsaker, ärtor, baljväxter och frukt är en viktig del av maten i medelhavsköket och inte bara, som i Sverige, en dekoration på tallriken. Kring Medelhavet äter man också mycket gröna blad i form av ruccola, spenat och olika former av sallader som alla innehåller massor av nyttigheter. Men här i min receptsamling tittar jag även ut mot andra världsdelar och lär mig mycket om alla spännande kryddor och smaker som finns i världen. Jag hoppas du ska hitta några favoriter. Smaklig måltid!
Bilder och Poesi / Pictures and Poetry
En droppe i floden