Meggieiana

En helt vanlig oglamorös kvinna, maka, mor och farmor från en av Stockholms norrförorter. Gift med min stora kärlek R som jag kommer att referera till som Maken. Tillsammans har vi fyra vuxna barn, dock ej med varandra, och sex barnbarn födda 2006-2012. Här kommer jag att dela med mig av glimtar från i första hand livet i vårt sommarparadis i norra Hälsingland men också från förorten i norra Stockholm där resten av året tillbringas. Litet vardag, litet fest, litet mat och litet naturupplevelser, sådant som gör livet värt att leva, åtminstone för oss.

Advertisement

10 thoughts on “Meggieiana”

  1. Hej Megieana! Vilken härligt innehållsrik blogg du har och jag läser den med intresse – särskilt recepten med godbitar för skröplig pensionär,. Beundransvärd!!!

  2. Hej Meggie. Jag hittade inget mejl till dig. Jag bara undrar om allt är bra med dig, det var ett tag sedan du gjorde ett inlägg på din fina blogg. 🙂 Hoppas att allt är väl och du mår bra. 🙂

  3. Jag saknar kommenteradelen i bloggen. Hade jag kommit åt den skulle du fått en och annan kommentar. Gillar dina inlägg och dina fina bilder.

  4. Hej igen, jag har bytt mobil och jag tappade såklart bort ditt mobilnummer, kan du bara snälla messa mig så att jag får det åter. Hälsa Roffe och vi önskar att allt är bara bra med er, kram ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Tra Italia e Finlandia

Il mio blog per condividere le bellezze naturali e artistiche dei nostri due Paesi.

DINNER BANK

cooking with love from all over the world

Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Bay Photos by Donna

Chesapeake Bay's Nature & Wildlife Beauty Through My Lens

Naturfoton

annicaaktiv

grethelindseth.wordpress.com/

Grethe Lindseth - en fotoblogg

HANNA'S WALK

Walks Stories and Nature

Mest om fåglar

Om naturen i allmänhet och fåglar i synnerhet

stadsmadam

Lösa trådar och fria tankar

Seniorvinklat

- tankar, idéer och erfarenheter

581 sjöar

Från Väsman till Paddflyet

tanja britton

Lives and writes at the foot of Pikes Peak

Vildvittring

And into the forest i go, to lose my mind and find my soul

Amatörbiologen

En amatörbiologs liv och betraktelser

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Karins Spis - min kokbok

Här samlar jag mina favoritrecept. Egna och andras och delar med mig till er som hittar hit. Det goda är samtidigt det nyttiga. Den traditionella medelhavsmaten, antingen den kommer från Italien, Grekland, Frankrike, Turkiet eller Spanien är ingen slumpvis hopkommen receptsamling. Allt är noggrant valt och sedan hundratals år förfinat. Vi älskar medelhavskost. Den är god, lätt, färggrann, mycket grönsaker, mycket fisk, doftar härligt av örter och vitlök. Den är lättlagad med oftast väldigt få ingredienser. Samtidigt är det doktorns mat. Olivoljan är både god och nyttig. Det finns även dålig olivolja, så var noggrann vid inköpet. I Italien där vi håller till, är olivoljan ett livselixir, en krydda till allt. Grönsaker, ärtor, baljväxter och frukt är en viktig del av maten i medelhavsköket och inte bara, som i Sverige, en dekoration på tallriken. Kring Medelhavet äter man också mycket gröna blad i form av ruccola, spenat och olika former av sallader som alla innehåller massor av nyttigheter. Men här i min receptsamling tittar jag även ut mot andra världsdelar och lär mig mycket om alla spännande kryddor och smaker som finns i världen. Jag hoppas du ska hitta några favoriter. Smaklig måltid!

Ögonblick / Moments

Bilder och Poesi / Pictures and Poetry

Nån som jag

En droppe i floden

%d bloggers like this: