Om bloggen

Under våren har jag haft en strof ur Phil Collins dänga ”It´s just another day for you and me in paradise” som gått runt i huvudet i en never ending slinga. Jag har också emellanåt funderat på att skapa en blogg utan att veta hur det egentligen skulle gå till. Namnet var redan klart, det skulle vara just ”Just another day in paradise” och handla om vardagen i mitt och makens sommarparadis. Men hur jag skulle få till det där med bloggen var inte lika klart. Jag frågade runt bland bekanta, som jag visste själva bloggade mer eller mindre avancerat, och tipsen var samstämmiga. Om man inte är haj på HTML-kodning var det enklaste, billigaste och bästa sättet att helt enkelt använda sig av någon av alla gratisbloggar som finns. Och alla lovade de samma sak: ”Anmäl dig och kom i gång och bli ett bloggproffs på bara ett par minuter – lätt som en plätt”! Hmmm…..

Efter att letat runt bland gratisbloggar och läst olika tester av desamma bestämde jag mig till slut att pröva WordPress.com. Halva juni hade nu gått och alla inlägg jag skrivit i huvudet var redan passé och det var ungefär så jag kände mig också, passé. Bloggproffs på ett par minuter gällde definitivt inte mig (trots att jag jobbar som webbredaktör!). Det sket sig redan med terminologin. Vad är en widget – ingen kunde förklara. Vad är en gadget – samma sak här. Skillnaden mellan kategorier och menyer? Tema, vad då tema? Varför måste jag begränsa mig till ett visst tema? Jaha, dom menar design, layout, men säg det då!

Ja, så höll det på i ytterligare en månad och jag var nu inne i mitten av juli och ännu fler inlägg hade hunnit passera bäst före-datum. With a little help from my son som då kom på besök och tillsammans med Micke Kazarnowicz utmärkta nybörjarguide till WordPress, som jag hittade på nätet, började till slut bloggen så sakta ta form. Tack min son och tack Micke K!

Här kommer jag som sagt att skriva om livet i det som är vårt sommarställe och paradis. Maken, som är fotograf, älskar förutom sitt yrke att fiska och snickra, själv strövar jag gärna omkring i skog och mark och tar tillvara på bär och svamp som jag hittar. Emellanåt tar vi våra kajaker och ger oss ut på upptäcksfärd i det stora sjösystem som vår sjö är en del av. Totalt 22 mil ut och in i alla vikar sägs det. Jag kommer också att dela med mig av mitt/vårt intresse för matlagning. Jag gillar kokböcker och är en hängiven läsare av olika mattidningar. Jag läser gärna recept men följer dem sällan. De tjänar mer som inspiration där jag sedan själv kan ta ut svängarna. När man som här på landet har tre mil till närmaste affär får man inte vara lagrann (dialektalt här i Hälsingland och betyder petig med maten) när man hittar ett spännande recept men upptäcker att man saknar både tre och fyra av ingredienser. Då får man lita till sin egen uppfinningsrikedom och ofta blir det ganska bra, ibland så bra att det till och med slår originalet.

Jag har valt att, åtminstone så här i början, vara ganska anonym. Om någon hittar hit och har synpunkter och frågor kommer jag givetvis att svara på dessa.

Som tema, det vill säga min design (!) har jag valt MistyLook.

Även om maken är fotograf, är det jag som står bakom de bilder som jag lägger ut, när annat inte anges.

Väl mött!

7 thoughts on “Om bloggen

 1. Hej, har surfat lite bland wp-bloggare. Ville bara säga att det var trevligt att läsa
  om dina recept mm. Tranbär mm. På våra breddgrader har jag hittat ett fåtal någon gång. Och så tänkte jag: Vad har vi istället? Jo Salmbär och förmodligen växer inte slånbär i ditt Paradis. Det kan ju finnas i Stockholmstrakten.

  • Hej Anna!
   Vad roligt att du hittat hit, det är nämligt ett av mina ”stora” bekymmer att aldrig någon, förutom de närmast sörjande, som tycks läsa det jag skriver. Men å andra sidan…….

   När du nämnde salmbär drog jag slutsatsen att du är bosatt på Gotland, vilket visade sig stämma när jag läste vidare på din blogg. Salmbärssylt smakade jag faktiskt för första gången för ett par veckor sedan på matmässan i Älvsjö, där den serverades tillsammans med saffranspannkaka. Mycket gott!

   Det är märkligt hur liten världen ändå är. Du besöker min blogg och lämnar en kommentar, jag söker upp din och läser litet och ser plötsligt en bild på en gammal skolkamrat från gymnasiet – Staffan Thuringer! Jag känner honom bara till namnet egentligen, vi gick i olika klasser och olika linjer, men jag hade jag hans pappa Rune Thuringer som lärare i religionskunskap.

   Trevlig helg hälsar

   Meggie

 2. …och hur Staffan och jag fick kontakt, har du läst det? Hur ett infall av ovanliga slaget leder ända bort till Australien. Hans morfarsfar har samma barndomshem som jag visar det sig.

 3. God kväll i stugan, Meggie!
  Jaha ja, efter att ha läst vad du arbetar med och trots det, dina vedermödor med att få till en blogg så slår jag snabbt idén om att starta en ur hågen. Efter nyår blir det hela 15 år jag haft min hemsida och känner mig bekväm med Html och att koda själv vilket verkar lätt som en plätt ( nästan) jämfört med att blogga. Nåja, dagbok/blogg är väl i stort sett detsamma. Går ju bra att skriva dagsaktuella ord även på en hemsida om man så vill.
  Intressant att läsa ditt inlägg och allt annat som du skriver om här.
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År 2013!
  Varm kram, Agneta

  • Agneta, har man som du html-at och kodat en egen hemsida i femton år är det väl en baggis att starta en blogg med wordpress, antingen en gratis blogg som jag använder eller att prenumerera på en som jag tror Sylvia gör ( ger mer frihet med typsnitt och layout). Jag är fullständigt oteknisk och vet aldrig om jag ska våga följa uppmaningar att trycka på vissa knappar. Tänk om allt försvinner eller att systemet kraschar! Men som du säger, det är väl ingen större skillnad på blogg och hemsida egentligen.

   En riktigt trevlig nyårshelg och ett gott 2013 önskar dig
   Meggie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s