Vaccin och vernissage

Igår kväll, fredag, satt den så äntligen där i armen, sprutan med den andra dosen av Astra Zenicas vaccin. Det var väl nu vi ska ropa hurra, jubla och känna oss berusade av glädje över att äntligen ha nått fram till det där efterlängtade ljuset i tunneln och vår nyvunna frihet. Men det kändes inte riktigt så. Fader Tegnells ord om att “än är det inte över” ringde fortfarande högt.

Under det här pandemiåret har jag och Maken visserligen levt i vår egen bubbla och följt de flesta restriktionerna men egentligen aldrig varit särskilt oroliga för egen del, mer för barn och barnbarn i så fall. Men nu när räddningen för världen är på plats känns det plötsligt väldigt osäkert att bara göra en stor reva i den där bubblan och kliva ur den. Det där efterlängtade ljuset och friheten känns fortfarande lika flyktigt som doften av hägg och syrén, och kanske är det så att “corona is the new normal” som vi har att förhålla oss till i fortsättningen. Så vi kommer att skynda långsamt.

Och just idag känns det särskilt skönt att vi är fullt vaccinerade och nu kan njuta lite mer av Makens fotoutställning, nu på hemmaplan. Vi behöver inte inte längre lämna lokalen och gå ut så fort det kommer fler än fyra besökare samtidigt. Dessutom är det varmt och skönt utomhus, syrénen blommar vackert och vernissagevinet ligger på kylning.

Välkommen att titta in om du har vägarna förbi!

PS Det byggs nya bostäder i området så det är lite rörigt just nu. Enklast är att gå in från Centralvägen och nerför den korta trappan mellan Sörgårdens Tyger och Restaurang China Thai och fortsätta rakt fram skylten Galleri Freja.

Advertisement

Author: Meggie

Bits and pieces from just another day in paradise

11 thoughts on “Vaccin och vernissage”

  1. Ja, vi är nog många som just nu befinner oss i ett slags limboland och undrar vad vi vågar göra och vad vi inte bör göra. Kanske har vi under pandemiåret hittat ett nytt sätt att leva som faktiskt är ganska skönt och inte har någon större längtan tillbaka till det gamla, ja det får tiden utvisa. ❤

 1. 💖 Äntligen har vi lärt oss att leva förståndigt – bakterier är inte att leka med. Kanske blir vi friskare också med alla nya vanor 🤗

  1. Håller helt med dig, Anna. Jag brukade inte vara sjuk särskilt ofta innan, men att inte haft en endaste liten förkylning, inte ens ett minsta svid i halsen, på 15 månader har nog aldrig hänt. Jag kommer nog att hålla fast vid många av de “nya” vanorna. 🙂

 2. Som “Livsglimtar” så klokt uttrycker det, ett knippe tankar att känna igen sig i. Visst är det så att det känns märkligt att lämna sin bubbla och plötsligt förväntas umgås och rentav RÖRA vid andra människor?! Vi har nog alla blivit lite knäppa av detta och det lär få ta sin tid att återanpassa sig.
  Grattis till komplett vaccinering! Jag ser fram emot att få påbörja min! 🙂

  1. Jag tror att vi är många som kommer att fortsätta att leva med viss restriktivitet, om än inte lika benhårt som tidigare. Tänk så friska vi varit detta år, vi som klarat oss från covid, inte ens en minsta nysning, måste ha varit tack vare spriten…:-)

 3. Så är det, vi får inte glömma, kan inte heller förtränga allt vi har erfarit under den här tiden som troligtvis inte är över ännu. Synd att Vallentuna ligger lite för långt borta!
  Med ett par veckors distans efter andra sprutan träffade jag två av fem barnbarn 26 och 13 år gamla och vi kramades! Det blev känslofyllt!

  1. Egentligen ganska skönt att inte ha behövt kindpussa och krama kreti och pleti. Däremot har jag under hösten i smyg kramat ett av barnbarnen när jag varit och tittat på hans fotbollsmatcher och det har känts alldeles underbart. 🙂

   1. Jag har ibland svårt att veta om jag vill kramas eller ej. Det känns lite knasigt helt enkelt. När det är självklart är det hur mysigt som helst!

 4. I’m glad you and your hubby are fully vaccinated, Meggie. Let’s hope the rest of the world will be, too.
  I wish I could swing by to see your husband’s exhibition. I hope it will be well-visited.
  Kindest regards,
  Tanja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Tra Italia e Finlandia

Il mio blog per condividere le bellezze naturali e artistiche dei nostri due Paesi.

DINNER BANK

cooking with love from all over the world

Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Bay Photos by Donna

Chesapeake Bay's Nature & Wildlife Beauty Through My Lens

Naturfoton

annicaaktiv

grethelindseth.wordpress.com/

Grethe Lindseth - en fotoblogg

HANNA'S WALK

Walks Stories and Nature

Mest om fåglar

Om naturen i allmänhet och fåglar i synnerhet

stadsmadam

Lösa trådar och fria tankar

Seniorvinklat

- tankar, idéer och erfarenheter

581 sjöar

Från Väsman till Paddflyet

tanja britton

Lives and writes at the foot of Pikes Peak

Vildvittring

And into the forest i go, to lose my mind and find my soul

Amatörbiologen

En amatörbiologs liv och betraktelser

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Karins Spis - min kokbok

Här samlar jag mina favoritrecept. Egna och andras och delar med mig till er som hittar hit. Det goda är samtidigt det nyttiga. Den traditionella medelhavsmaten, antingen den kommer från Italien, Grekland, Frankrike, Turkiet eller Spanien är ingen slumpvis hopkommen receptsamling. Allt är noggrant valt och sedan hundratals år förfinat. Vi älskar medelhavskost. Den är god, lätt, färggrann, mycket grönsaker, mycket fisk, doftar härligt av örter och vitlök. Den är lättlagad med oftast väldigt få ingredienser. Samtidigt är det doktorns mat. Olivoljan är både god och nyttig. Det finns även dålig olivolja, så var noggrann vid inköpet. I Italien där vi håller till, är olivoljan ett livselixir, en krydda till allt. Grönsaker, ärtor, baljväxter och frukt är en viktig del av maten i medelhavsköket och inte bara, som i Sverige, en dekoration på tallriken. Kring Medelhavet äter man också mycket gröna blad i form av ruccola, spenat och olika former av sallader som alla innehåller massor av nyttigheter. Men här i min receptsamling tittar jag även ut mot andra världsdelar och lär mig mycket om alla spännande kryddor och smaker som finns i världen. Jag hoppas du ska hitta några favoriter. Smaklig måltid!

Ögonblick / Moments

Bilder och Poesi / Pictures and Poetry

Nån som jag

En droppe i floden

%d bloggers like this: