Celebert besök

Idag fick vi finfrämmande vid fågelmatningen – en vacker gröngöling.

Även om gröngölingen svischat förbi vid några tillfällen när vi varit ute i skogen är det första gången vi har sett den på tomten.

Och den här gröngölingen tycktes finna ekorrarnas matlådor högst intressanta, så det blev några underhållande minuter medan den på olika sätt försökte klura ut hur den skulle komma åt innehållet i dem.

Hm, undrar hur det är tänkt att man ska få tag i dom där läckra nötterna?

Kanske ska man ta sig in underifrån? 

Nähä, det gick inte heller. Jag tror jag testar den andra lådan istället….

Nä, nu ger jag upp. Kanske finns det istället lite go’saker i den där gamla granstammen där borta. Den verkar ju dessutom redan avbarkad och klar att hugga in i. Börjar bli hungrig nu, så så får det bli.

16 thoughts on “Celebert besök

  • Tack Kristallina! Alltid roligt när de lite mer sällsynta fåglarna lämnar skogen och kommer på besök. Skrattade gott åt dess ihärdiga försök att borra sig in i ekorrarnas matlådor. 🙂

 1. Förra sommaren fick vi besök av mamma gröngöling och två ungar. De klättrade liksom runt upp och sen ner i en tjock tall precis utanför vårt fönster. De är skygga, så jag försökte fota dem med paddan innifrån blev väl inget vidare. 🙂 Men dina bilder är kanon. Vi har tidigare haft besök av gröngölingen, lika roligt varje gång.

  • Det är lika roligt och spännande varje gång någon lite mer sällsynt fågel dyker upp och att ha kunnat skåda både sparvhök och gröngöling i “vitögat” har varit lätt upphetsande. 🙂

  • Ja, det var lite oväntat och den verkade inte särskilt rädd. Kunde till och med öppna fönstret utan att den drog. Den kom även tillbaka flera gånger under dagen, men sedan dess har den inte synts till.
   Önskar dig en trevlig helg 🙂

   • Underbart när det bara är att fota 🙂 Önskar er en trevlig helg med 🙂 Visst var det lavskrikan ni skulle försöka att hitta på på lördag, lycka till och berätta gärna hur det gick, hälsa med dig 🙂

 2. Åh så fina bilder! Gröngölingen är cool. Och ett väldigt högt läte. Det tog ett tag innan jag lurade ut att det var just gröngölingen som lät. Nu känns den som en kompis när den gapar i skogen intill. 🙂 Men så svår att få syn på.

  • Ja, den har verkligen ett gällt läte och det är nog större chans att få höra den än att få syn på den när man är ute i skogen. Jag är dålig på fågelläten men gröngöling och spillkråka kan man nog inte ta fel på. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.