Ett sista glas…..

Den första frosten biter i gräset, kalhyggena ligger insvepta i ett grått morgondis och på de gropiga skogsvägarna skumpar jeepar och skåpbilar fram med män i spindelnätsmönstrade fleecejackor i lysande orange, skinnkepsar och med en prilla under läppen. Älgjakten är i full gång och det här är männen som lever upp till myten av sig själva. Nu är det HÖST på riktigt! I bakgrunden brinner skogen tyst i alla schatteringar av grönt och gult.

Dags att ta farväl av sommaren, som fick förnyad energi och visade sig från sin soligaste sida under större delen av september. Dags att packa ihop och flytta hem till förorten.

Så med ett sista glas i vänners lag tackar vi ödmjukt för att vi fått uppleva ännu en sommar i Paradiset.

ol-och-appelkaka_redigerad-1

Och för er som inte redan testat kan jag berätta att öl och hembakt äppelkaka är en perfekt kombo. Ölen är visserligen urdrucken, men en bit äppelkaka bjuder jag gärna på. Men det får bli i ett eget inlägg, det är den faktiskt värd. Dessutom är just det här exemplaret redan uppätet, mjölet och äpplena slut, solen har dragit sig tillbaka och istället står regnet som spön i backen, så det är helt enkelt inte läge att ge sig ut och handla till ett nytt bak.

 

 

Advertisements

7 thoughts on “Ett sista glas…..

 1. Vad mysigt och gott ni har det! Det känns lite vemodigt att ni ska packa ihop för säsongen. Brukar ni inte vara där något på vintern.
  Mycket vackra bilder Meggie och som vanligt så skriver du så fint…det är som att jag befinner mig där på plats 🙂

  • Åh, Annica, blir lätt generad och rörd över dina berömmande ord. De värmer!
   Nej, nu blir det inget besök förrän till påsk, som infaller i mitten av april nästa år, när solen värmer igen och snön börjar tina bort men isen förhoppningsvis fortfarande ligger. Det är litet för omodernt för att vara där om det blir en kall vinter. Jobbigt att borra tillräckligt stort hål i isen för att ta upp vatten, mörkt och nästan all tid går åt till att elda för att hålla värmen. Nej, då är det bättre att gå i ide här i stan. 🙂
   Kram, kram

   • Vad glad jag blir att du blir glad…men du ska veta att det är äkta beröm ❤
    Delad glädje dubbel glädje sägs det ju. Du bjuder på det vackra och jag ger feedback 🙂
    Haha ja tjock is, kallt å mörkt…då förstår jag om du vill invänta våren.
    Kramar 😉

 2. Även om det fortfarande kan vara fina höstdagar där uppe så kan det plötsligt vända och bli vinter över en natt.
  Njut av er värme så länge den varar, när vintern väl slår till där nere i Skåne finns det risk att ni blir insnöade. Minns hur det var när jag bodde i Lund under några år och skåneslätten yrde igen så att man fick skicka ut både militär och bandvagnar för att hjälpa folk som blivit insnöade. Och det hände nästan varje år. 🙂

  • Tack! Passa på och njut av det lilla som är kvar. Höstarna i Skåne brukar inte vara så lustiga. Blåsiga, våta och dimmiga som jag minns det.:-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s