Nyplockade smultron till en sexåring

Well, it’s just another day in Paradise, men ändå inte vilken dag som helst. Idag slår Pensionat Paradiset upp portarna för sommarens första gäster.

Först ut är Makens dotter och sexårige dotterson som kommit på besök. För sexåringen handlar det mest om att under några dagar äntligen få fiska från morgon till kväll med sin älskade morfar.

Men just idag firar också min blogg Just Another Day in Paradise sin femårsdag. När jag läser tillbaka i mina inlägg är det många minnen som väcks till liv igen, men inser också att det är mycket som upprepar sig genom åren. Bloggen har blivit som ett slags dagbok som jag ibland använder som mitt personliga uppslagsverk över händelser som jag känner mig osäker om.

Så det här, de första gästerna och en nybliven sexåring, firar vi med en skål fylld med årets första smultron, solvarma och nyplockade längs dikesrenar på gamla skogsbilvägar, en gång tillkomna för att underlätta skogsavverkning, och sedan bortglömda och igenvuxna. Inga bilar som kör här längre, inget vägdamm eller avgaser som förstör bären.

Smultron 2

Advertisements

6 thoughts on “Nyplockade smultron till en sexåring

  1. Grattis på 5-års-dagen Maggan!! Är så kul att få läsa dina berättelser om allt möjligt😊😊 Fortsätt så! Kram till dig och Maken och alla era gäster

  2. Riktigt känner hur femåringen kommer njuta av morfar och fiskandet. Vilken underbar skål med smultron, i år har vi inte riktigt lika mycket som det var förra året. Barnbarnet är här denna vecka så vi har inga som helst problem att bli av med smultronen.
    Stort Grattis på 5-års-dagen och visst är det ett fin komihåg att läsa bakåt i tiden och roligt ibland när saker dyker upp som helt är bortglömda.

  3. Ja, har fiskats från morgon till kväll med stor framgång och sumpen är nu fylld. Och naturligtvis är det barnbarnet som fått de största fiskarna, haha…! Dessutom får han guldstjärna för att han inte är petig med maten. Igår blev det rökt abborre till middag och han satte i sig tre stycken. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s