The Royal Palace sprint

Varit i Gamla stan i Stockholm för att titta på The Royal Palace Sprint, som ingår som en deltävling i Världscupen i längdsskidor. Slottssprinten är speciell så till vida att den går i stadsmiljö och dessutom runt det kungliga slottet.

Gamla stan_redigerad-1

Det var en gråkall eftermiddag trots plusgrader och i luften trängs regnstänk med virvlande snöflingor. Verkligen inte ett väder som inbjöd till skidåkning. Att det ens var möjligt, kunde vi tacka de skickliga arrangörerna som jobbat dag och natt för att skrapa ihop tillräckligt med snö till den 1200 m långa slingan runt slottet.

Åtta svenska tjejer hade tagit sig vidare från prologen och bjöd sedan på spännande tävlingar i kvarts- och semifinaler. När det var dags för final var det för första gången (åtminstone på mycket länge) fler svenskor än norskor på startlinjen. Men när loppet var klart, var det ändå som vanligt två rödklädda norskor som stod överst på pallen.

På herrsidan var de svenska insatserna katastrofala. ”Piss”, som Teodor Peterson uttryckte det. Trots att de svenska deltagarna var många nu när tävlingen gick på hemmaplan, var det endast en svensk, unge Oskar Svensson, som överlevde prologen och gjorde det så bra att han tog sig till semi. Ett hopp för framtiden kanske.

Som alltid roliga tävlingar, suveränt och underhållande refererade av den eminente Roberto Vacchi.

Annonser

One thought on “The Royal Palace sprint

  1. Vad bra att spåren fungerade. Läste att norskorna tyckte det var grus i spåren. Och kul att Roberto refererade. Tror att det är tack vare honom och Adamsson som jag blivit cykelfrälst typ Tour de France. Halva nöjet är de två tillsammans😊😊😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s