Fredagsmyset är granne med kaos

Igår gick tiden ut för vår köksrenovering, det vill säga det avtalade datum när köket skulle vara klart. Och är det färdigt? Naturligtvis inte! Så igår kväll väntade ännu ett kaosartat fredagsmys.

Renoveringskaos (2)

Vi kan inte ösa nog med beröm över våra hantverkare, tre killar från Litauen, som under oktober med stor noggrannhet, precision och skicklighet jobbat med att uppdatera vårt gamla och delvis omoderna kök. Plikttroget har de dykt upp klockan halv nio varje morgon och arbetat till halv fem eller längre när så behövts med att riva och transportera bort all gammal inredning, sänka taket, lägga nytt golv, bygga in kyl och frys och montera upp nya skåp och lådor.

Montering

Montering skåp

För en vecka sedan, förra fredagen, återstod bara litet småfix, men som krävde att el, vatten och kakel var på plats innan det sista kunde åtgärdas.

Det är nu de svenska hantverkarna träder in på scenen. Kakelsättaren kom redan på fredagen, men kunde inte göra färdig då det fattades några kakelplattor. Önskade trevlig helg och lovade att återkomma på måndagen.

Även rörmokaren och elektrikern meddelade att de skulle komma som i måndags och installera vattenkranen tillsammans med nya rör och diskmaskin samt dra nya elledningar till spis, ugn och spottar i taket.

Måndagen kom, men inga svenska hantverkare. Inte heller på tisdag eller onsdag. På torsdagen dök äntligen vattenmannen upp och gjorde sitt och sent på eftermiddagen kom även elektrikern och drog några sladdar i taket innan han försvann som en avlöning för att gjuta ett golv någon annanstans. Man blir bara så trött!!

Punktligt halv nio fredag morgon klev de pålitliga litauerna in genom dörren för att göra det sista, men fick snart ge sig av igen, eftersom elen inte var ordnad. Så småningom kom kakelmakaren och slutförde sitt jobb och även elkillen dök upp helt kort och drog några nya sladdar, men utan att bli klar den här gången heller.

Kakling

Nya tag på måndag igen, eller….?

Det klankas på våra invandrare att de inte vill jobba, är lata och bara är intresserade av våra bidrag, men kanske vi ibland borde skänka en tacksamhetens tanke till de som sköter sig, jobbar och betalar skatt och tar de jobb som många av oss svenskar verkar tycka att vi är för “fina” för att utföra. De, som ser till att vårt land inte stannar.

När det gäller våra svenska hantverkare känns det som att många tar på sig mer jobb än de klarar av, kanske av rädsla för att inte få några jobb alls.

Själva lämnade vi kökskaoset bakom oss och for iväg till Paradiset i morse för att sätta upp Makens 23 hemsnickrade fågelholkar i skogarna runt omkring oss.

Uppsättning av fågelholk

I Paradiset är det allhelgonagrått och murrigt. Träden har tappat alla sina löv, blommorna står vissna i rabatten och sjön och himlen är blygrå. Det enda som lyser som en färgklick i allt det bruna är gräsmattan som fortfarande inte verkar ha gett upp.

Höst i paradiset

Advertisements

4 thoughts on “Fredagsmyset är granne med kaos

    • Ja, nu är det klart, äntligen!
      Välkomna hem, kul att läsa om alla era vandringar. Ska bli spännande att höra mer, kanske på tisdag på SC. Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.