Es ist unser in der Luft….

Vi är inte ens halvvägs igenom mars månad än och ändå känns det som att våren nu är här på riktigt. De första körsbärsblommorna har tydligen redan slagit ut i Kungsträdgården och rapporter om tussilago och blåsippor trillar in dagligen. Såg att jag i mars förra året hade ett inlägg här på bloggen, där jag plåtat en körsbärsblomma i Kungsan den 18 mars och dagen efter snöade det. Det lär det dock inte göra i morgon. TV-metereologen har just utlovat strålande sol åtminstone de närmaste fem dagarna.

Med litet hjälpa av de senaste dagarnas hårda vindar blev Vallentunasjön helt isfri från ena dagen till den andra, men i morse hade den kalla natten åter täckt sjön med en tunn ishinna.

Träsket 2

 

Det blev en skön promenad tillsammans med Maken bort till ”fågelrestaurangen” där vi kunde konstatera att det var en strid ström av hungriga lunchgäster som stod i kö till en ledig plats vid något av fågelborden; talgoxar, blåmesar, pilfinkar, gulsparv, grönfinkar och en ensam steglits.

 

Maken hade tubkikaren med och spanade en stund över fälten i hopp om att få syn på sparvhöken eller tornfalken som båda har rapporterats synlig där. Själv satt jag och njöt i solen och lyssnade till fågelkvittret som bara blir vackrare och högre för varje dag nu. Es ist unser in der Luft, som vi brukade säga i skolan…..

Is på sjön

Träsket

 

Men även solen har sina fläckar. När vi kom hem igen upptäckte vi att någon/några, troligen under gårdagskvällen/natten, hade klottersprejat på vår alldeles nyrenoverade husfasad. Man blir bara sååå trött, ledsen och förbannad! Och det handlar inte ens om något häftigt motiv som man mitt i all ilska ändå kan känna en viss beundran inför, utan bara dessa fula meningslösa tags. Någon som känner igen dem eller har några tips om vems signaturer det är? Hör gärna av er i så fall.

Klotter på gavel

Klotter konditoriet

 

Advertisements

5 thoughts on “Es ist unser in der Luft….

 1. Nä vad himla trist med klottret. Fy för den lede…:( Så himla onödigt. Far var klottersanerar-ringare i förra huset i stan. Det var ofta som hörnet ner mot tågen blev klottrat på. Då hade han som uppgift att direkt ringa ett tele nr och så kom en firma och rengjorde väggen
  Stegvis är fin!

  • Ja, stegvitsarna är jättevackra. Antar att ni ser dem där uppe på landet också. Kram
   PS Skönt att höra att Tatiana gett med sig i det ena fallet men trist att hon fortsätter att vara motsträvig i annat.

 2. Hej
  Skulle alltså våren vara ngt senare i år än förra året?
  Trodde den var tidigare….
  Tråkigt med påhälsning…
  Vi bor ju ytterst mot skogen, och ett par tre hundra meter bort ligger ett antal pumphus på rad med många “konstverk”.
  Brukar säga att jag är så tacksam att vi fått måla vårt hus själva.
  Hoppas ni kan få bort extramålningen snart. Kommunen kanske har en saneringsgrupp som kan ” sudda”.

  • Hej Anna!
   Jag tror att våren håller ungefär samma tidplan som förra året, kanske några dagar tidigare i år, beroende på var de första vårtecknen hittats. Tidigt känns det i alla fall men säkert kommer det något litet bakslag eller två innan allt är klart.
   I morgon kommer saneringsgruppen och spolar bort klottret. Vid renoveringen av fasaden var vår bostadsrättsförening förutseende nog att täcka den nya putsen med en särskild plastfilm som gör att det bara är att spola bort “skiten”. Seeing is believing!
   Må så gott!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s