2014 i backspegeln

Vi har passerat tjugondag Knut och julen är nu definitivt slut för den här gången och det är äntligen dags att komma in i normala gängor igen. Pyntet är bortplockat, bara adventsstjärnorna får hänga kvar månaden ut. Det känns så varmt och tryggt att se dem lysa i mörkret när man kommer hem om kvällen.

Nu återstår bara en sista tillbakablick på året som gått innan jag på allvar tar mig an 2015.

I år kommer återblicken att handla om inlägg och bilder som skrivits och tagits men aldrig blev publicerade, därför att tiden hann springa ifrån mig.

2014
Januari – Februari

Örnspaning i Västmanland – min födelsedagspresent till Maken 2013.
Efter middag och övernattning på Salbohedgårdens B & B blev vi kl 06.30 på morgonen den 8 januari hämtade av en guide som lotsade oss rakt ut i ingenstans till det gömsle där vi skulle tillbringa dagen. Med tung packning halkade vi oss fram i beckmörkret på våta spångar utan att ha en aning om hur det faktiskt såg ut runt omkring oss. Det blev en spännande dag som kan sammanfattas med ont om örnar (bara en enda) men gott om korp, skator och nötskrikor.

Det gäller att passa på.
Mitt minne av januari och februari var att det var kallt men torrt. Och när det väl snöade var det inte några stora mängder och hade snart regnat bort igen. Så det gällde att ta vara på tillfällena till tefatsåkning när de yppade sig, vilket jag mer än gärna gjorde tillsammans med barnbarnen.

 

Mars

Ett resultat av klimatförändringarna?
En konstig vinter/vår var det, där man redan i mitten av mars kunde se hur de japanska körsbärsträden i Kungsträdgården i Stockholm började slå ut i blom.

Körsbärsblom_redigerad-1

 

April

Natur och kultur gick hand i hand under vår fågelskådarresa till Hornborgasjön och Öland.

Glaskonst i kvadrat.
En helt vanlig lunch på Linnéa Art Restaurant i Kosta Boda, på väg hem från Öland, blev en upplevelse utöver det vanliga. Allt i restaurangen var designat av Ulrica Hydman-Vallien, från pappersservetter, servis,väggdekorationer till handfatet på toaletten.

St Eriks-cupen
Ett av barnbarnen gjorde debut i St Eriks-cupen, både som målvakt och utespelare.

 

Maj – Juni

Löpträning och Blodomloppet.
Orange is the new black sägs det, men varken den nyinköpta, orangea funktionströjan eller de sprillans nya, kornblå löparskorna kunde kamouflera det faktum att jag inte är “born to run”. Några träningsrundor blev det ändå som resulterade i mina och Makens första 5 km på 20 år när vi i juni deltog i, och tog oss runt, Blodomloppet på Djurgården.

Brölloppsdag.
Inga nya anbud hade inkommit under året och det äktenskapliga avtalet kunde förlängas med ytterligare ett år, vilket firades med en god lunch på restaurang Sjöboa Hölick på Hornslandet utanför Hudiksvall.

 

Juli – Augusti

Vattenfestival.
Att vattnet bara var 15 grader varmt när sommaren kom den 6 juli avskräckte inte barnbarnen. Därefter kändes det som att hela sommaren framlevdes i ett slags vattenfestival bland kajaker, vattenloppor, pirater och fiskare.

Den årliga surströmmingsfesten.

 

September – Oktober

The King is back och Halloween.
14 år sedan senast men de gamla takterna och smidigheten satt fortfarande i när sonen inkallades akut för att förstärka sitt gamla, nu skadedrabbade, fotbollslag.

November

The Tunnel Run.
Så blev det ändå deltagande i ännu ett lopp, tunnelloppet, inför öppnandet av den första delen av Norra länken (den del som förbinder Värtan med Norrtull och Frescati). Dock betydligt beskedligare framfart den här gången.

Vandring och julmarknad.
Vandring 14 km längs en del av Upplandsleden förbi Skokloster och som avslutades ett besök på julmarknaden på Skoklosters slott.

 

December

Julgädda och nyårsfest. The same procedure as last year.

Ja, så var det klart. 2014 var ett fantastiskt år som vi framför allt kommer att minnas för den fantastiska sommaren, men nu är det dags att lägga det till samlingarna av alla tidigare år. Istället blickar vi framåt, i första hand mot februari och skid-VM live i Falun.

Advertisements

One thought on “2014 i backspegeln

  1. En trevlig berättelse om ett trevligt år! En härlig sommar blev det verkligen efter en kall juni. (Minns att vi satt inomhus på midsommarafton.) Men löpare kan du fortfarande bli på nytt. Bara å köra! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s