En udda 40-årspresent

Vad skulle du ha sagt om det legat ett “halvt marathonlopp” i din vackert inslagna födelsedagspresent, tillika 40-årspresent, och att denna halvmara dessutom skulle avverkas redan samma morgon? Jag antar att några skulle ha blivit rätt så sura, ja någon kanske till och med förolämpad, men inte min vackra svärdotter. Hon med de snygga benen, de tindrande ögonen med centimeterlånga ögonfransar under lager av mascara och som ibland ser ut som Julia Roberts när hon skrattar.

Efter att ha bottnat med champagne och tårta hoppade hon visserligen överraskad men ändå glad i löparkläderna och kastade sig tillsammans med sin givare och medlöpare (det vill säga min yngste son) i bilen och körde in till Stockholms stadion där startskottet för loppet gick kl 10 i morse. Fjorton varv på en 1500 meters rundslinga i Lill-jansskogen.

Jag och Maken hade under tiden tagit hand om barnbarnen och anlände till tävlingsplatsen precis i tid att se det två sista varven samt målgången.

Musse2

Lite pep och gratulationer före loppet av Mustafa “Musse” Mohammed och Kalle Zackari.

 

4613

Halvmara, high five

Mor och son på väg att mötas i en “high five”.

Efter en stark spurt slog svärdottern sin man med 17 sekunder och vann klassen Kvinnor 40 år. Imponerande!

Efter målgång

Två som är nöjda med dagens insatser och för svärdotterns del blev det dessutom personligt rekord på sträckan. Well done!

Efter loppet blev det födelsedagsbrunch med familjen på Clarion Hotel på Södermalm med presenter och ett fint och kärleksfullt litet tal av mannen.

Brunch på Clarion Hotel

4739

Den perfekta presenten till en som verkligen älskar Melodifestivalen!

PS. I botten på födelsedagspresenten, det vill säga under “halvmaran”, visade det sig också ligga en resa till Paris senare i vår, dock inte Paris Marathon!

 

 

2 thoughts on “En udda 40-årspresent

  1. Det var ju verkligen fina presenter: Först lopp och sedan en Paris – resa! Tufft att gå från säng till loppet. Och med ett fantastiskt resultat😆😆 Heja Sofia!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.