2015 – bring it on!

Adjö 2014 – nu är jag redo för 2015!

isprinsessan original

God fortsättning och allt gott för året som kommer
önskar
“Isprinsessan” på Vallentunasjön

I början av september läste jag i tidningen att en meteorolog hade förutspått att vi skulle få en mild och varm höst ända in i december. Den som haft några pengar att sätta på den prognosen kunde nog ha gjort sig en liten hacka.

Milt och snöfritt var det i alla fall i stockholmstrakten ända till dagarna före jul, då det kom litet puder, och sedan litet till på julaftonskvällen. Ordentligt med minusgrader under några nätter bidrog till att isen på sjön la sig snabbt och redan på juldagen var de modigaste ute och testade isen. Själva var vi inte lika modiga utan väntade ytterligare några dagar.

Is på Vallentunasjön_redigerad-1

Nu är allt det vackra och vita borta igen och plusgraderna tillbaka. Är det så våra vintrar ska bli framöver kan man undra, milda och gröna.

Idag var det dags för årets första vandring med vännerna, milspåret i Ensta med litet korvgrillning ungefär halvvägs vid Gullsjön. Tyvärr hade flyttbestyr, besök av barnbarn och ett mejl som kommit på avvägar i sista stund gjort att Maken och jag fick genomföra vandringen på egen hand.

Torra, hårda vägar och stigar, bara någon plusgrad,  strålande sol och en hel del fågelkvitter.

Tunn hinna av is på Gullsjön och hård vind (Svea kanske?) låg rakt på. Kändes riskabelt att börja elda i grillen, så det fick bli en “kall med bröd” och en kopp kaffe i lä inne i gapskjulet.

De sista fem kilometrarna avverkades i rask takt och vi var hemma igen precis i tid till herrarnas prolog i Tour de ski och fick glädjas åt en svensk på pallen redan första dagen.

Advertisements

2 thoughts on “2015 – bring it on!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s