Dopkalas och björnmöte

Tuppen AhmedI ett fast grepp i duvhökens klor
vår stilige tupp till himlen for

R.I.P Ahmed

En vacker röd räv med tjock yvig svans har sin lya i vår skog. Han slår dessvärre också så gott som dagligen sina lovar runt grannens hönshus och hittills har fyra hönor hamnat på hans meny. Dessutom kom en duvhök i veckan och satte klorna i tuppen, den ståtlige Ahmed, och så var hans saga all. Lämnade kvar i djupaste sorg och förtvivlan var Ahmeds syster Agda och två kycklingar.

För att återställa ordningen och glädjen i hönsgården införskaffades snabbt en ny tupp och ytterligare ett par kycklingar. I helgen var vi inbjudna på dopkalas av kycklingarna och barnbarnet Jack, som vi haft hos oss en vecka, var den som fick äran och förtroendet att välja namnen. Ida och Alva tyckte han skulle passa bra.

Alva närmast kameran, därefter Ida och det svarta som breder ut sig som en skugga i bakgrunden är den nye tupp.

Alva närmast kameran, därefter Ida och det svarta som breder ut sig som en skugga i bakgrunden är den nye tuppen.

Den nye tuppen har uppkallats efter en gammal TV-profil från trakten – Putte Kock. En gång i tiden fotbollsspelare i AIK, men för de flesta som var med på den tiden (slutet 50- och 60-talet) kanske mest känd som mannen med cigarren som satt som tipsexpert i TV-rutan och försökte hjälpa oss att få 12 rätt på stryktipset (möjligheten till 13 rätt kom först 1969). Fast kanske ska namnet stavas Putte Coq eftersom coq är franskans ord för just tupp.

I övrigt bjöd veckan på mycket fiske, där Jack bidragit till lunch- och middagsmaten med bravur. Jack drog upp abborrarna medan morfar tog hand om rensningen.

Jacks abborrar

Men veckans höjdpunkt blev nog ändå nedanstående nalle som vi mötte när vi var ute och spanade efter älg. Den kom gående emot oss i diket, där jag antar att han/hon gick och letade efter något att äta. Den tog ingen notis om oss och efter en stund gick den över vägen och försvann bort i nästa dike. Mäktigt. Även om den var en bit bort var det ändå svårt att vara helt stadig på handen.

Nalle i dike

Nallen

Advertisements

4 thoughts on “Dopkalas och björnmöte

 1. Oj, vilka upplevelser naturen bjuder på! Hoppas ni satt i en bil vid björnmötet!
  Här är hösten inte fullt så dramatisk, men fick ett nära möte med en räv vid en ryggsäckfika. Den satte sig en halvminut och kollade om vi tänkte ge den något. Eftersom den inte fick något, kliade den sig bakom örat och sprang vidare!

  • Hej Anna! Alltid lika roligt när du går in och läser och skriver en kommentar. Uppskattas! Ja, det finns mycket där ute i naturen att uppskatta oich njuta av, både med ögon, öron och mun.
   Ha det gott
   /M

 2. Stackars Ahmed! Vilket öde att bli hämtad upp i luften av en duvhök! Ni är ju verkligen självförsörjande däruppe, med fisk, grönsaker, bär, svamp. Allt vad man behöver. Jag ser fram emot att se er snart. Kram💓💕

  • Ja, det var tragiskt med Ahmed och nu lever även resten av hönsfarmen farligt eftersom duvhöken seglar däröver dagligen och Nina har fullt sjå att hålla koll Ida, Alva och de övriga.
   Snart ses vi, ska bli härligt! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s