Fotomässan 2013

Ett besök på Fotomässan i Älvsjö igår tillsammans med Maken. För Makens del handlade det om att i lugn och ro få gå runt och ta del av alla tekniska nyheter samt lyssna på spännande föredrag, själv var jag mest intresserad av att titta på Makens bilder som fanns med på några av alla utställningar innan jag drog vidare till en träff med några f d arbetskamrater på Tehuset Chaikana i Gamla stan.

Det första som mötte oss var detta fantastiska mosaikporträtt gjort av olika färgutsnitt i cirka 2×2 cm från bilder som allmänheten bidragit med.

Fotomässan 3

När man granskar ”mosaikbitarna” närmare hittar man unika bilder i nästan varje bit.

Fotomässan 4

 

På väggen med allmänhetens bilder hittade vi den första av Makens bilder, den på barnbarnet när han i somras tog en paus från hjortonplockningen och lade sig ner på myren för att vila. Ser skönt ut!

Fotomässan 1

 

I biofotografernas hörna (”bio” som i biolog) hängde ytterligare några av hans bilder, bland andra den av mamma ladusvala som matar sin unge.

Fotomässan 2

Svalunge, matning 2

Det känns som om foto verkligen har blivit den nya, heta konsttrenden och här på mässan fanns något för alla smakriktningar att titta på och njuta av, både från professionella fotografer och amatörer. Och som alltid ligger skönheten i betraktarens öga.

Maken var nöjd med sin dag och jag nöjd med Maken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s