Jul igen, eller….?

Äntligen börjar det märkas att vi går mot ljusare tider och att dagarna blir allt längre, nästan tre och en halv timme mer dagsljus nu jämfört med vintersolståndet. Fast efter en fantastisk skridskohelg med strålande sol och blankspolade isar efter några regniga dagar i början av förra veckan kändes det idag mer som att julen redan väntade runt hörnet igen.

Det har snöat hela dagen. Stora vita flingor, sådana som brukar kallas lapphandskar, har fallit mjukt till marken och bäddat in allt i vitt. När jag tidigare i kväll överlämnat de vattkoppssjuka barnbarnen i föräldrarnas vård igen och i mörkret, endast sparsamt upplyst av enstaka gatlyktor, pulsade till tåget var det så otroligt vackert, tyst och stilla. Som att promenera rakt in i ett julkort. Säkert är snön till glädje för många skidåkare som nog blev litet besvikna när skidspåren plötsligt regnade bort, men till sorg för alla skridskoåkare som sett fram emot turer på blanka havsisar när de nu äntligen lagt sig.

Snö i Kyrkbyn

2 thoughts on “Jul igen, eller….?

  1. Ja, det är vackert! Har pulsat till tåget för att ta mig till jobbet, men inser att det nog är lönlöst att gå över vid sjukhuset och ta 157:an. Den klarar inte ett vanligt väder, så hur ska det gå idag? Det blir tåget hela vägen och t-banan sen. En vinterdag, sett ur en icke-pensionärs synvinkel…:) (Men nu har jag börjat med “Berätta inte för någon”, så det gör inget att jobbresan tar tid.)

  2. Det är verkligen vackert!
    Är du på sjön eller på land och svävar ut på långfärdsskridskor tro! Ja, i vilket fall ser det underbart härligt ut. Visst kan vi bli trötta på kyla och snö men det är bra fint med våra varierande årstider.
    Tack för gulligt mail….blev så glad!
    Kramar Sylvia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.