Tretton rätt i Gamla stan

Skönt att alla helger nu är över och vi kan återgå till det vanliga vardagslivet igen. På slutet kändes det som att man började tappa orienteringen bland alla helgdagar varvat med vardagar och vanliga lediga lördagar och söndagar.

Apropå orientering blev det en sådan runt Gamla stan idag. Först kaffe och äppelbullar hemma hos B på Svartmangatan innan vi i samlad tropp och med DN i handen gav oss iväg för att försöka hitta tidningens 13 rätt utifrån lika många bildgåtor. Och vi var inte ensamma kan jag säga. Överallt mötte vi folk som med tidningen i högsta hugg sprang ut och in i gränderna och letade efter dörrar, luckor och ornamenteringar, och en och annan försökte också byta till sig ett svar mot ett annat.

Gamla stan

Irish coffeeEtt trevligt sätt att röra på sig men ganska knepiga och kluriga gåtor och några 13 rätt blev det inte för vår del. När kylan efter ett par timmar började krypa in under skinnet gav vi upp och slank istället in på Sankta Clara på Lilla Nygatan för att värma oss och få något att dricka, en öl för några och irish coffee för andra.

Advertisements

5 thoughts on “Tretton rätt i Gamla stan

 1. Hejsan, Meggie!
  Men så synd att ni inte lyckades klura ut svaren efter en så lång promenad i uselt väder. Medges skall dock att det var en god idé till att få folk att komma ut och röra på sig och samtidigt lära känna stan. Ibland verkar det som om vi svenskar kan mer om andra länder/städer än vad vi vet om vårt eget land. Aldrig fel att “turista” i den egna staden.

  Ja du, det där med dagarna blir en salig röra när man som jag uppnått “erfarenhetsåldern” som jag döpt om pensionärer till 😉
  God fika och inte minst dryck 😉
  Ha det så gott! Kramen, Agneta

 2. Ja, den här 13 rätt-tävlingen som DN bjuder på lagom till nyårshelgen är ett årligen återkommande och trevligt sätt att komma ut och röra på sig och upptäcka sin egen stad. Förra året gällde det att leta sig fram på Södermalm och i år alltså Gamla stan.

  Efter att den vackra julsnön regnat bort har det nu kommit ny blötsnö som börjar frysa på, så nu är det dags att ändå leta fram broddarna.

  Var rädd om dig och stor kram 🙂
  Meggan

 3. Förstod att ni hade kämpat länge och väl innan ni gav upp. En variant kan ju vara att gå rundan igen när de rätta svaren kommer. Kan ju inte vara kul att ha någon del ogjord..:)

 4. Något som jag missat! Vilket trevligt nöje och samtidigt motion men säkert både klurigt och kämpigt att jaga runt i gränderna för att klara av 13 rätt. Kajsas variant, ta en ny runda när svaren kommer, låter förträffligt bra.
  Nu har vi fått bakläxa på vintern. Idag är det inte alls roligt utomhus. Nordlig vind, – 4 grader ….Brrrrr!
  Trevlig helg! Kram Sylvia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s