Maken startar restaurang med sjöutsikt

Så har Maken gett sig in i restaurangbranschen och det med en alldeles egen liten nisch – ”fågelrestaurang”. Nej, han ska inte servera fågel utan servera fåglar, det vill säga han har öppnat en liten restaurang för traktens småfåglar.

Efter att ha införskaffat ett antal fröautomater, talgbollar och en stor hink fågelfröblandning har Maken nu satt upp dessa utefter strandpromenaden längs vår sjö här i norrförorten. Än är det ju inte någon fara för fåglarna, det finns fortfarande gott om mat i naturen, men rätt som det är slår det till och blir kallt och snön kommer, så det gäller att vara förberedd.

Matstationerna har visat sig inte bara vara till glädje för fåglarna utan uppskattas mycket även av de som brukar ta sina dagliga promenader här och av dagisbarnen som ofta gör utflykter hit. Spännande och roligt att titta på alla fåglar som kivas om maten.

Och är det svårt att hinna med den dagliga motionen så blir det i alla fall en timmes promenad för oss fram och tillbaka varannan dag för att fylla på automaterna.

 

 

Bord med sjöutsikt för både folk och fågel.

Nöjd och belåten gäst – sånt gillar vi!

 

Nu hoppas vi bara att omsorgen om våra bevingade vänner respekteras så att inte någon snål och sniken person tycker att ”fågelborden” passar bättre hemma i den egna trädgård.

Annonser

6 thoughts on “Maken startar restaurang med sjöutsikt

  1. Hej, lyckans ostar som bor i er närhet! Men kanske man kan önska ritning och materialbeskrivning, så behöver det inte bli så lokalt. Varför inte tipsa en tidning! Ordet ”Fågelrestaurang” finns även sedan något år i vår familj i en enklare variant! Lycka till, hoppas ni får sponsorer till fågelmaten! //Anna

  2. Och bra armträning verkar det också bli med de hinkar som ni bär till fågelborden…:) Kul att traktens befolkning och inte minst dagisbarn uppskattar er matstation!! Kram

  3. Hej Magieana
    I helgen har jag syskonträff som numera sker bara en gång per århundrade. Vi var sex från början men nu bara tre kvar. Iaf blir det som vanligt gravad lax o Knäckig äppelkaka – men nu knycker jag från dig – kryddarr äppelkakan med punschdränkta russin som du skrev om i en tidigare blogg. Maräng är i den högre kokkonsten där jag inte spelar. Men som sagt man tager hvad man hafver! Morsning och tack för kryddningen från Morten

    • Hej Morten,vad roligt att du tittar in emellanåt! Vad trevlig med syskonträff och lax och äppelkaka låter gott. Hoppas min variant smakar bra, med eller utan maräng.

      Lyckad fest önskar Maggan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s