It’s been a hard day’s work

Ständigt samma dilemma, alltid denna brist på idéer på en lämplig present varje gång något av barnen fyller år eller det är dags att tänka på julklappar. Fast julklappar är i och för sig avskaffade hos oss sedan länge för alla utom barnbarnen, men födelsedagarna firar vi fortfarande. Så vad ger man dessa unga människor som tjänar bra och köper allt de vill ha och behöver här, nu och genast, utan en tanke på att det faktiskt snart stundar en födelsedag.

Makens dotter och svärson fyller båda år under hösten och när vi funderade på en present som vi hoppades skulle uppskattas, insåg vi att det faktiskt finns åtminstone en sak som inte alldeles enkelt kan köpas för pengar ens för välavlönade småbarnsföräldrar, och det är tid och allt som kan göras om man bara hade den där extra TIDEN. Visst, idag finns RUT och ROT och många anlitar både städerska och trädgårdsmästare för att ta hand om hus och trädgård, men alla är inte bekväma med att ha främmande människor som stökar runt där hemma.

Så i går, allhelgonadagen, var det dags att leverera presenten, en ”arbetsinsats”, som bestod i att hjälpa till att höststäda deras trädgård med allt vad det innebar. Rensa i jordgubbslanden, stänga ner poolen för vintern, gallra sly och elda ris, fälla några träd som sågades upp och klövs till ved samt lasta släpvagnen full med allehanda skräp färdig att köras till tippen.

Och tänk så mycket roligare det blir när man gör saker tillsammans, även om det regnar och emellanåt till och med haglar. Man jobbar, tar en fika, jobbar, tänder grillen och grillar några goda korvar till lunch, jobbar litet till, eftermiddagskaffe och sedan ett sista ryck innan det blir mörkt.

När det som utlovats hade levererats och födelsedagsbarnen var tacksamma och glada över presenten och sin nystädade trädgård var det dags för Maken och mig att åka vidare till våra båda kyrkogårdar för tända ljus för nära och kära som inte längre finns ibland oss. Det är lika mäktigt och stämningsfullt varje år att stå där i mörkret omgiven av alla fladdrande ljus, skuggor och svarta träd som sträcker sina kala grenar mot himlen, och för en stund vila i minnen och saknaden av dem vi älskat.

Advertisements

10 thoughts on “It’s been a hard day’s work

 1. Hej Meggie.
  Vet du, det ar den allra basta presenten, TID. Att hjalpa till var riktig bra gjort.
  Att donera sin tid eller skapa en erfarenhet ar alltid de basta presenterna.
  Ha en bra Sondag.
  Kram Gisela

  • Good morning!
   Time to rise and shine, and do your duty – VOTE. Eller du kanske inte får rösta? Hur som helst hoppas jag amerikanerna röstar på rätt man. Svensk TV kommer att följa valet hela natten, får se hur länge vi orkar vara vakna.

   Good luck!
   Meggan

   • Jag sitter just och vantar pa maken sa att vi kan ga och rosta. Har far man sluta lite tidigare om man vill ga och rosta. Jag ar amerikask medborgare sedan ett par ar, sa detta ar mitt forsta “riktiga” val. Jattekul!!!!
    Kram

 2. Det var en mycket bra present! Jag ska tipsa barnen om något liknande. Kanske kunde jag få “blå rummet” rensat. Eller källaren…:)

 3. Hejsan, Meggie!
  Det var ju en uppskattad present och så hade ni uppenbarligen trevligt samtidigt! Smart 🙂 Men visst kan man få RUT om man anlitar någon som städar upp i trädgården utan att behöva gå “husesyn” vilket känns obehagligt.
  Presentkort brukar vara ett säkert kort annars liksom en gåva till något välgörande ändamål.
  Visst är det vackert på kyrkogårdarna nu under denna blöta och mörka årstiden med alla ljus. Något som man kan göra på andra dagar också. Vintern är ju lång och mörk.
  Ha det så bra! Kram, Agneta

  • Hej Agneta!
   Ja, det där med gåva till något välgörande ändamål verkar vara något som kommer. När yngste sonen fyllde år i våras önskade han sig just ett bidrag till regnskogen, Rädda Barnen, Läkare utan gränser eller något liknande. Blev litet förvånad men tycker att det känns bra.

   Nu väntar jag på att biblioteket snart ska höra av sig om boken som jag beställt, den som du rekommenderade – Tiden där emellan. Den lät spännande och såg nu att även Sylvia håller på med den. 🙂

   Må så gott
   Meggie

   • Har just nu läst ut boken och skrivit min åsikt i min dagbok. Det blev betyg 3 av 5. Hade väl för stora förväntningar men visst, en hel del var bra.
    Vilken framsynt son du har som önskade en så bra present, bådar gott för framtida generationer. Kram, Agneta

 4. Hejsan Meggie!
  Så klurigt att komma på en sådan fin present. Det blev väl välkommet kan jag tänka mig. Ja, idag har den yngre generationen det jäktigt och stressig värre. Roligt om man då kan hjälpa till på ett hörn.
  Vi var en tur till Råckstalunden där vi har våra kära. Underbart vackert med alla ljus och blommor när skymningen faller.
  Må så gott ! kram Sylvia

  • Hej!
   Kul att höra att allt är bra, började undra litet om något hade hänt. Förstår mycket väl det där om bloggtröttheten, det är lätt att bli uppslukad av dator, skrivandet och läsande på andra bloggar.

   Nu väntar jag också på boken du läser, har beställt den på biblioteket efter tips från Agneta.

   Kram
   Meggie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.