Ingen dag är den andra lik

Efter några vädermässigt riktigt trista dagar med snöglopp och blåst, sådana där dagar när man helst inte vill sticka näsan utanför dörren utan bara kura framför brasan med en spännande bok, vaknade vi i morse till en fantastisk vintermorgon med minusgrader och skare på det decimetertjocka snötäcket. Sjön har inte lagt sig ännu, bara ett tunnt skinn av is närmast stranden. Och då är det dags att åka hem igen, men så här års känns det inte lika sorgligt.

Så tack och adjö Paradiset för i år! Nästa gång vi ses är det påsk och ärtsoppa med punsch och saffranspannkaka på isen i den värmande marssolen – ja, så är förhoppningen i alla fall.

 Från ena da’n till den andra

 

Nu är dags att åter ställa klockan på ringning 06.30 och börja anpassa sig till ett annat liv igen. Dags att börja jobba. Fast det har jag ju faktiskt gjort hela sommaren eftersom jag haft förmånen att kunna jobba på distans, men nu är det alltså dags att bege sig in till kontoret igen, vilket ska bli jätteroligt. Det blir litet ensamt när man inte har sina arbetskamrater omkring sig, den sociala gemenskapen fattas.

Annonser

2 thoughts on “Ingen dag är den andra lik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s