Djupfryst svampplockning

Urrr, så kallt! Är tillbaka för några dagars besök i Paradiset igen. Hade hoppats att kunna gå ett varv i skogen i jakt på de sista trattkantarellerna och kanske också plocka de tranbär jag inte hann med innan vi flyttade hem, detta medan Maken är ute och prövar fiskelyckan en sista gång i år, men tyvärr tog vi vintern med oss hemifrån med snö och flera minusgrader. Fredagen fick istället helt ägnas åt att elda och försöka få varmt i stugan och när vi vaknade i går morse hade termometern till slut orkat upp till 14-gradersstrecket. Men det är väl sånt som sägs härda oss.

Lördagen bjöd på en fantastisk höst/vinterdag med sol som lyckades smälta bort en del av den snö som kommit. Det blev en skogspromenad på eftermiddagen och svampkorgen fick följa med, om utifall att…. Det dröjde inte länge förrän mitt tränade hököga fick syn på små kulligheter under snön, och sen fler och fler. Där stod de i massor, trattkantarellerna, redan färdigfrysta och bara att bryta av.

Av en full korg blev det sedan en knapp liter svamp när den var färdigtorkad i min elektriska tork.

I kväll är det kallt och just nu ett fantastiskt månsken över sjön. Det talas om ner mot -10 grader i natt och i morgon har SMHI lovat mer snö. Då blir det väl inte mycket annat at göra än att sitta framför brasan och läsa.

Advertisements

4 thoughts on “Djupfryst svampplockning

  1. Lyckost som hittar svamp! Har varit ute flera ggr i år men tomhänt hem igen! får väl njuta av annat. Slånbären lurar i buskarna och kan bli saft! Och den regniga sommaren har gett mig grönkål som aldrig förr. Härligt med ditt Paradis även andra årstider!

    • Jag sörjer att jag inte hann med att plocka nypon innan de frös, däremot blev det ändå tre kilo slånbär som nu ligger i frysen och så småningom ska bli till saft när barnbarnen kommer på besök.

      /Meggie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s