Smultron och björksav

I onsdags var det tack och farväl av första omgången barn och barnbarn, som då reste vidare för ett par dagars besök i Furuviks djurpark innan de fortsatte hem till förorten. Det har varit jätteroligt att ha dem här, synd bara att vädret (detta eviga samtalsämne denna sommar) varit så dåligt. Regn och kallt i tio dagars tid har inte givit mycket utrymme för bad och utflykter, åtminstone inte utomhus.

Ett par kvällar lyckades dock jag och barnbarnen passa in litet smultronjakt mellan skurarna. Och smultron finns det verkligen gott om överallt i hagarna, stora, söta och goda trots det kyliga vädret.

 

Efter att precis hunnit städa ur stugan och fylla på förråden var det dags för nya gäster, vännerna V & M som stannade till på sin väg norrut till Jämtland för att fira V, som fyller jämt om några dagar.

Och vad passade bättre att skåla i för den kommande bemärkelsedagen än ett bubbel från just Jämtland, ett mousserande vin gjort på björksav. En spännande och riktigt god bekantskap med en knappt märkbar beska i eftersmaken. Sedan blev det present och makens nyrökta abborrar till middag.

 

Dagen därpå ¨eskorterade” vi vännerna en bit på vägen innan vi svängde österut vid Ånge och på slingriga grusvägar for vidare mot kusten för att så småningom landa i Mellanfjärden och en god namnsdagsmiddag på restaurang Sjömärket. Halstrad röding med nässelpesto intogs på bryggan medan vi kunde sitta och titta på att alla vackra segelbåtar som kom in för att söka hamn inför natten.

Advertisements

2 thoughts on “Smultron och björksav

 1. Halloj i stuga!
  Inta alls kul när man har gäster och vädrets makter sviker. Men går man på tur och hittar så fina och så många härligt röda smultron då är dagen räddad.

  Blev lite fundersam när du skrev nyrökta abborrar och tittade på bilden men förklaringen kom längre ner i texten för visst är det halstrad röding på bilden. Himmel vilken festmåltid ni fick avnjuta vid bryggan. Men du, det är inte helt fel med nyrökta abborrar heller 😉

  Tack för dina goa kommentarer hos mig och som sagt nu är jag på banan igen. 🙂
  Hoppas nu på en riktigt fin och varm Augustimånad.
  Kram Sylvia

  • Hej!

   Jag var kanske litet orydlig mellan bild och text. Fiskarna på bilden är makens rökta abborrar, rödingen däremot intogs på restaujrang och finns inte på bild. 🙂

   Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s