Midsommaren är över och vi går mot mörkare tider igen

Så har vi passerat sommarsolståndet och går så sakta mot mörkare tider igen. Pessimist som jag är ser jag redan julen lura runt hörnet.

Den sista helgen på mycket länge är över och vi är ensamma igen. Gästerna har rest hem och kvar är bara några svartbrända lammkorvar och ett par slokande sillbitar som vittnar om den fest som var.

Midsommaren (läs midsommarafton) är nog den helg jag personligen mest ser fram emot  – allt som ska bli så perfekt den här dagen; frodigt gröna blomsterängar, sommarvärme, blomsterkransar i håret, majstången som ska kläs, massor med god mat vackert uppdukad utomhus, den ljuvliga grilldoften som lägger sig som en mjuk filt över gräsmattan och vågornas försynta skvalp mot stranden.

Men någonstans på vägen, ungefär när det är dags att resa majstången eller sätta sig till bords, uppstår nästan alltid den där eviga ”sprickan i kristallen” som lägger sordin på hela tillställningen, nämligen vädret som så sällan visar sig från sin bästa sida just den här svenskaste av alla svenska dagar. Himlen som öppnar sina slussportar precis när allt är uppdukat på gräsmattan eller den isande nordostan som skapar vita gäss på sjön och sveper in på verandan så att blommor och servetter flyger all världens väg och man får leta rätt på filtar och fleecetröjor till gästerna för att de inte ska resa sig och gå hem. För in kan man ju inte gå den här dagen.  Kanske är det ändå dags att göra avkall på det benhårda beslutet att aldrig glasa in verandan.

Nu låter det kanske som vi hade en miserabel midsommarafton, men inte alls. Solen sken som aldrig förr, inte en droppe regn och vi hade trevligt ända långt in på natten. Men jag är bara så innerligt trött på kylan som aldrig viker hädan. Fortfarande är det varmare i vattnet än i luften!

På midsommardagen var det vår bröllopsdag och dags för den årliga omförhandlingen av det äktenskapliga avtalet. Eftersom inte några konkurrerande anbud inkommit beslutades att förlänga nuvarande avtal med ytterligare ett år. Båda parter var glada och lyckliga och kontraktet was sealed with a kiss varefter det firades med kaffe och hembakt på Lill-Babs Caffär i Järvsö. Kan varmt rekommendera ett stopp här för den som har vägarna förbi. ♥

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senare på kvällen tråddes en spontan bröllopsvals på den lokala puben till musik av den underhållande trion  “En Tok, en Sångfågel och en Bjuråkrare”, allt med solen sakta sänkte sig bortom de blånande bergen.

Advertisements

8 thoughts on “Midsommaren är över och vi går mot mörkare tider igen

 1. Hejsan, Meggie!
  Grattis till bröllpsdagen 🙂
  Vilken härlig midsommar du haft till skillnad mot här nere i Götet. Bara regn och kyla och inget firande. Men att fira när man bor i stan är liksom inte sak samma längre då det har tunnats ut i leden för mycket.
  En ljuvlig header har du lagt ut, så vackert och rofyllt så.
  Ha det så gott! Kram, Agneta

 2. Midsommar, starten på en härlig sommar. Hoppas på många fina upplevelser. Den ljusa sommarnatten avtar sakta, men värmen kommer när luftrum och hav får sitt av solen. Vi njuter av minnen av nära och kära, och hoppas på många fler tillfällen. Att få ha varandra är dubbelt upp!

 3. Du har så rätt, Anna, även om jag har svårt att tro på det där med sommaren och värme. Verkar inte vara något i antågande, åtminstone inte här uppe, men que sera, sera.

  Ha de’!
  Meggan

 4. Helt underbara bilder av dig och gubben på er bröllopsdag. 🙂
  Tänk att vi ändå fick en så vacker midsommarafton. Solen sken även här och vi fick njuta av en underbar vacker afton. Men midsommardagen var det dags igen med det förbaskade regnandet. Gnäll, gnäll men det är ju så kort tid vi har sommar och vi vill ju så gärna få njuta av sol och värme innan den mörka tiden sätter in igen.
  Ha det så gott!
  Kramen Sylvia

  • Ja, det är mycket gnäll över vädret, med rätta tycker jag, haha…. Men det är väl det att ljuset och värmen så sällan går hand i hand och då blir det svårt att njuta av allt det andra fina runt omkring, grönskan, blomsterängarna och fågelsången. Igår kväll hade vi +8 grader! Ska det vara så? Jag vill kunna hänga undan dunjackan nu. 🙂

   Kram och ha det skönt mellan skurarna
   Meggie

 5. Fina bilder på sjö och giftasfolk! I och för sig känner jag också att det nu bär “utför” med sommaren, men jag tänker att det ännu är 8 veckor kvar av sommaren + 4 bonusveckor som september brukar bli. Det motsvarar HELA november, december och januari och det är låååång tid! 25% av hela året!Kraaam

  • Bra optimism där, Kajsa! Säkert kan du få det att räcka även över februari och en bit in i mars också, om du räknar veckorna när ni ska cykla till Italien X 2, då kommer det säkert att vara soligt och varmt.
   Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s