En andra vår

Vilken ynnest att få uppleva våren och försommaren två gånger om. Här i Paradiset, som ligger i växtzon IV-V, ligger vi ungefär två veckor efter jämfört med hemma i Stockholm. Syrenerna har inte helt slagit ut än, men doftar ändå underbart, och liljekonvaljerna är ännu bara i knopp. Vädret är fortfarande litet ”ömse” som de säger här uppe, det vill säga ömsom (litet) sol, ömsom (mycket) regn.

Igår eftermiddag tog vi oss en tur upp till myren för att försöka få en föraning om hur hjortronsäsongen eventuellt kommer att bli. Och till vår glädje kunde vi konstatera att den förmodligen kommer att bli något alldeles extra, om vi nu törs lita på att frostnätterna är över. Har aldrig sett så mycket hjortronblom, myren var som det värsta vitsippsfält. Vitt, vitt, vitt så långt ögat kunde se. Nu är det bara att hålla tummarna till den 12 juli, då de första bären brukar vara mogna att plocka.

Det myckna regnandet har gjort myren, och alla andra ställen med för den delen, ordentligt vattensjuka och det var tungt att klafsa. Vi blev rejält svettiga och väl hemma igen var det bara att plocka fram Makens hembyggda duschkabin. Än så länge känns det alltför kallt att gå ner i sjön och tvätta av sig, även om vattnet är varmare (+14 gr) än luften (+11). Dessutom skvalpar just nu en gulgrön sörja av björkpollen mot stranden, vilket gör att det inte känns alldeles fräscht att gå i och ta sig ett dopp.

Avslutar med gårdagens snackis här uppe. Kanske har ni redan sett på TV eller läst i tidningen det som hände ett par i grannbyn häromkvällen. http://helahalsingland.se/ljusdal/tallasen/1.4796307-tv-ola-skulle-pissa-da-kom-bjornen

Advertisements

2 thoughts on “En andra vår

 1. Hej, Meggie!
  Så fantastiskt det måste vara att göra en resa “bakåt” i tiden 😉 Jag fotade den stora syrenbusken på anda sidan gatan för att tag sedan men nu är den utan blommor och du får uppleva allt detta vackra en gång till! Grattis!
  Hjortronblomman är ju ljuvligt vacker och så exotisk!
  Den där duschen ser ju jättefin ut bortsett fr. att det inte får regna 😉
  Både björk och gräspollen blir det gott om meddelades det på TV för en liten stund sedan.
  Nu min vän ska jag se matchen och hoppas att Sverige kan spela fotboll denna gången….hoppas kan man ju alltid 🙂
  Ha det så gott i ditt paradis och tack för besöket 🙂
  Varm Kram, Agneta

 2. Hejsan Meggie!

  Så härligt att få våren i repris. Hjortronbomman, så fin den är: Kan inte påminna mig jag sett den tidigare. Norrland är tyvärr rätt så främmande för mig 😉 Duschen verkar vara helt perfekt.
  När solen värmt upp vattenslangen är det duschdags här hos oss. Hoppa i sjön är inte så tilltalande ännu. Vi hade 16 grader senast. Vill nog gärna ha minst 19-20.
  Idag har vi dagsregn så det är bara att gilla läget. Nu ska jag puffa upp mig i soffhörnan med en god bok.
  Ha en det så gott!
  Kram Sylvia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s