Oh, what a beautiful morning….

Vaknade till +15 grader, sol och spegelblankt vatten och det kändes helt rätt att nynna ”Oh, what a beautiful morning,….”. Frågan är bara om vi litet senare i dag kan fortsätta ”….oh, what a beautiful day”? Vädret har varit minst sagt ombytligt de senaste dagarna.

Med bilen och för ändamålet hyrd släpvagn (Hyr här – lämna där, mycket praktiskt!) fullpackade med verktyg, cyklar, blommor, tomatplantor, kläder för alla väder, datorer för att kunna jobba på distans och en hel del annat därtill gick så äntligen i torsdags sommarflytten till vårt älskade Paradis i norra Hälsingland. Ännu har inte alla prylar hittat sin plats, utrymmet är något begränsat, och varje år är det samma klurande att försöka hitta smarta lösningar till vårt ”compact living”. De första dagarna har dock mest ägnats åt att klippa gräset och att plantera om tomaterna, basilikan och pelargonierna.

Trots det kylslagna vädret hela maj hade gräset ändå växt sig ordentlig högt och det har tagit maken två dagar att klippa den inte alltför stora gräsmattan. Först med trimmer eftersom det var för högt för att gräsklipparen skulle orka med. Så räfsa och sedan efterklippa med gräsklipparen och till sista räfsa igen för att inte allt gräsklipp skulle följa med in.

Har Maken kollapsat efter den krävande gräsklippningen eller…?

 

Nej, han har bara hittat en groda, som ju kanske kan vara en förtrollad prinsessa…, eller åtminstone ett intressant fotoobjekt.

 

Nej, det blev ingen fortsättning på “Oh what a beautiful morning”, nu är det “Regnet bara öser ner” som gäller och med åskan som mullrar i bakgrunden. Inte riktigt lika paradisiskt, men det kommer fler dagar – sommaren är ju lång! Och det finns ju alltid något att glädjas år, fotbolls-EM till exempel!

Advertisements

One thought on “Oh, what a beautiful morning….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s