Oh, what a beautiful morning….

Vaknade till +15 grader, sol och spegelblankt vatten och det kändes helt rätt att nynna ”Oh, what a beautiful morning,….”. Frågan är bara om vi litet senare i dag kan fortsätta ”….oh, what a beautiful day”? Vädret har varit minst sagt ombytligt de senaste dagarna.

Med bilen och för ändamålet hyrd släpvagn (Hyr här – lämna där, mycket praktiskt!) fullpackade med verktyg, cyklar, blommor, tomatplantor, kläder för alla väder, datorer för att kunna jobba på distans och en hel del annat därtill gick så äntligen i torsdags sommarflytten till vårt älskade Paradis i norra Hälsingland. Ännu har inte alla prylar hittat sin plats, utrymmet är något begränsat, och varje år är det samma klurande att försöka hitta smarta lösningar till vårt ”compact living”. De första dagarna har dock mest ägnats åt att klippa gräset och att plantera om tomaterna, basilikan och pelargonierna.

Trots det kylslagna vädret hela maj hade gräset ändå växt sig ordentlig högt och det har tagit maken två dagar att klippa den inte alltför stora gräsmattan. Först med trimmer eftersom det var för högt för att gräsklipparen skulle orka med. Så räfsa och sedan efterklippa med gräsklipparen och till sista räfsa igen för att inte allt gräsklipp skulle följa med in.

Har Maken kollapsat efter den krävande gräsklippningen eller…?

 

Nej, han har bara hittat en groda, som ju kanske kan vara en förtrollad prinsessa…, eller åtminstone ett intressant fotoobjekt.

 

Nej, det blev ingen fortsättning på ”Oh what a beautiful morning”, nu är det ”Regnet bara öser ner” som gäller och med åskan som mullrar i bakgrunden. Inte riktigt lika paradisiskt, men det kommer fler dagar – sommaren är ju lång! Och det finns ju alltid något att glädjas år, fotbolls-EM till exempel!

Annonser

One thought on “Oh, what a beautiful morning….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s