Sjösättning i Roslagen

 Maken har en revisor, en revisor som i stort sett året om går i lågskor och gabardinrock, till och med vintertid när vi står och huttrar på Zinken för att se Bajen spela bandy. Revisorn är skicklig med siffror och ser till att debet och kredit går ihop, att inget fiffel med avdrag görs och att rätt skatt betalas i rätt tid. Revisorn har också en liten stuga och båt i Roslagen där han får utlopp för sina två passioner i livet, att fiska och titta på sport på TV.

Bortsett från att revisorn faktiskt lyckas sätt mask på kroken är han annars kanske det mest opraktiska som går i ett par lågskor. Därför har det fallit på Makens lott att vår och höst åka ut till stugan och sätta på och stänga av vattnet, hämta och lämna in motorn på vinterförvaring samt sjösätta och ta upp båten.

Idag var en sådan dag. Vädret varmt, soligt och ingen vind, perfekt för sjösättning. Normalt brukar någon av våra vänner följa med och hjälpa Maken, men idag fick jag rycka in. Lätt som en plätt baxade vi upp båten på båttrailern och drog den för hand de hundra metrarna uppför och nerför branta backen till stranden, där båten lätt och fint gled av trailern och ut i vattnet.

På med motorn och så den korta roddturen bort till båtplatsen vid bryggan.

Mission completed, nu är det bara för revisorn att agna metkroken!

Som tack för hjälpen bjöd Maken på god lunch på det gamla ångfartyget Norrtelje nere i Norrtälje hamn. Jag utgår från att revisorn, när räkenskaperna ska granskas, kommer att godkänna denna lunch som representation.

Advertisements

One thought on “Sjösättning i Roslagen

  1. Hej, Meggie!
    Så som ni jobbar och sliter så borde ju en lunch vara avdragsgill 😉
    Så trevligt dom gjort på den gamla skärgårdsbåten med skeppsklocka och allt. Smakar alltid gott att äta när man är på en båt, oavsett om den ligger still eller inte!
    Ha det gott! kram, Agneta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.