Sjösättning i Roslagen

 Maken har en revisor, en revisor som i stort sett året om går i lågskor och gabardinrock, till och med vintertid när vi står och huttrar på Zinken för att se Bajen spela bandy. Revisorn är skicklig med siffror och ser till att debet och kredit går ihop, att inget fiffel med avdrag görs och att rätt skatt betalas i rätt tid. Revisorn har också en liten stuga och båt i Roslagen där han får utlopp för sina två passioner i livet, att fiska och titta på sport på TV.

Bortsett från att revisorn faktiskt lyckas sätt mask på kroken är han annars kanske det mest opraktiska som går i ett par lågskor. Därför har det fallit på Makens lott att vår och höst åka ut till stugan och sätta på och stänga av vattnet, hämta och lämna in motorn på vinterförvaring samt sjösätta och ta upp båten.

Idag var en sådan dag. Vädret varmt, soligt och ingen vind, perfekt för sjösättning. Normalt brukar någon av våra vänner följa med och hjälpa Maken, men idag fick jag rycka in. Lätt som en plätt baxade vi upp båten på båttrailern och drog den för hand de hundra metrarna uppför och nerför branta backen till stranden, där båten lätt och fint gled av trailern och ut i vattnet.

På med motorn och så den korta roddturen bort till båtplatsen vid bryggan.

Mission completed, nu är det bara för revisorn att agna metkroken!

Som tack för hjälpen bjöd Maken på god lunch på det gamla ångfartyget Norrtelje nere i Norrtälje hamn. Jag utgår från att revisorn, när räkenskaperna ska granskas, kommer att godkänna denna lunch som representation.

Annonser

One thought on “Sjösättning i Roslagen

  1. Hej, Meggie!
    Så som ni jobbar och sliter så borde ju en lunch vara avdragsgill 😉
    Så trevligt dom gjort på den gamla skärgårdsbåten med skeppsklocka och allt. Smakar alltid gott att äta när man är på en båt, oavsett om den ligger still eller inte!
    Ha det gott! kram, Agneta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s