Västergök är bästergök

 Så har första flyttlasset landat i Paradiset! Det första som ögonen föll på när jag klev ur bilen var min julros som blommade för fullt och några kungsängsliljor (Upplands landskapsblomma). Julrosen planterade jag hösten 2009 och våren därpå blommade den med en blomma, men förra våren kom inga blommor alls, bara gröna blad. Jag blev så ledsen, trodde att den kalla och hårda vintern helt tagit kål på den. Men nu har den vaknat till liv igen, härligt!

 

 

Ganska kallt i stugan när vi kom in men efter ett par timmars eldande i öppna spisen börjar kvicksilvret så sakta klättra upp mot 18-gradersstrecket. Torr björkved är tricket. Efter en ytterst enkel och snabb middag på blodpudding, rårivna morötter och lingonsylt tog vi vattendunken för att hämta dricksvatten hos grannen och tala om att vi var på plats igen. Maken har också hunnit klippa gräset, som redan blivit både grönt och högt och vi har även hört, och sett, vårens första gök som hoade i väster. Västergök är bästergök sägs det.

I morgon är det dags att ta itu med insidan av stugan, då ska det vårstädas ordentligt.

Advertisements

3 thoughts on “Västergök är bästergök

  1. God kväll, Meggie!
    Så roligt att julrosen blommar och så vacker den är. Jag har alltid önskat mig en vit till jul men aldrig köpt någon ty i en lägenhet vet jag inte hur den ska överleva. Kanske den klarar sig på balkongen i en egen liten låda?
    Förstår att det blir gott att sussa nu efter allt jobb och hoppas att solen skiner på dig i morogn och att gäken väcker dig 😉 Här har vi haft åska i dag och himlen vill liksom inte visa sig från den ljusa sidan i kväll heller.
    Ha det nu så gott vännen!
    Nattiskram, Agneta

  2. Välkomna till stugan!! Och julrosen var ju jättefin! Hoppas att ni inte hittar några möss under storstädningen. Vi hittade en död liten en som härjat bland våra täckdukar och satt i sig minst 1 kilo gräsfrön och spritt ut resten i halva verkstan. Den dog säkert av glupskhet! Ha det så jättebra! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s