Soffpotatis med gott samvete

Efter gårdagens frosseri, först i samband med avtackningen på jobbet av fem arbetskamrater som nu går vidare till nya utmaningar eller flyttar till andra avdelningar och sedan i form av en god och lyckad trerätters födelsedagsmiddag till svärdotterns ära, var det idag dags för bot och bättring. Men först samling med vännerna över en kopp kaffe och en vaniljbulle i Täby centrum för skrapa de nya vinstlotter som nyårsaftonens trisskrap hade genererat. Men tji, inte ens den minsta lilla 25-kronorsvinst på våra åtta lotter. Litet märkligt, eftersom man går ut med att det är vinst på minst var fjärde lott. Hm……, men innan vi lämnade detta Mammons tempel satte vi ihop en gemensam V-75:a för att hålla drömmarna vid liv.

Dagens vandring blev mer en lugn långpromenad på två timmar i Täbys omgivningar via Näsby Park, förbi de vackra ”funkishusen” längs Värtans strand i Viggbyholm, vidare mot Hägernäs och  tillbaka till Täby centrum. Förrädiska isfläckar under det tunna snötäcket och bitvis hård motvind gjorde att man stundtals kände sig som ett av barnen från Frostmofjället när man stretade framåt i blåsten. Tryggt att ha stavarna som stöd.

Hemma i värmen igen var det skönt att bara sjunka ner i soffan och titta och njuta när andra fick anstränga sig, med framgång dessutom. Fantastiska insatser i längdsprinten av Ida Ingmarsdotter och Teodor Peterson och även för skidskyttarna gick det ju hyfsat.

Efter en god middag, som den underbare maken fixat, ser jag nu fram emot Stjärnorna på slottet, Morden i Midsomer och Empire Boardwalk. Fortsatt parkering i soffan alltså!

God kväll!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s