Lång dags färd mot kväll

Vaknade trött och med fötter som fortfarande ömmade efter gårdagens vandring på Roslagsleden. En vandring som skulle bli den första träningsturen inför sommarens och höstens planerade fjällvandringar.

Start tillsammans med vännerna kl 10 vid Karby gård (i Täby kyrkby) och målgång fem och en halv timme senare vid Össebygarn.

När vi steg upp på morgonen visade termometern minus fyra grader. Himlen var täckt av svarta åskmoln, flaggorna på torget nedanför stod rätt ut och lätt snö yrde i luften. Inte alls lockande för en lång vandring. Men lagom till start avtog vinden och moln och yrsnö ersattes av strålande sol.

Det blev en fantastisk vandring om än strapatsrik på sina ställen. Bitvis var leden väldigt stenig med isfläckar dolda under det lätta snölagret, vilket gjorde att man fick vara noga med var man satte ner fötterna. Andra delar låg under vatten efter det myckna regnandet och vi fick gå omvägar bland ris och omkullblåsta träd för att ta oss fram. Tyvärr hade V oturen att snubbla två gånger på det hala undertaget och gjorde sig ordentligt illa i ansiktet. Vid Angarns kyrka tog hon och mannen dock det kloka beslutet att avbryta vandringen och ta bussen hem.

Vid grillplatsen vid Angarnsjöängen blev det ett kort sista stopp för att vila, åtminstone mina, ömma fötter och värma oss med en kopp kaffe. Där på första parkett kunde vi betrakta en fjällvråk som seglade över ängen i jakt på något byte och ett sträck med tiotalet trumpetande sångsvanar. I övrigt inte så mycket fågelliv så här års, i alla fall inte för ett otränat öga, men vi mötte flera fågelskådare med tunga tubkikare över axeln som säkert ändå sett ett och annat.

Att gå över ängarna här blev plågsamt. Avtrycken efter djur och människor medan marken ännu var våt och lerig hade nu frusit till hårda, kullriga spår som gjorde ordentligt ont i fötterna att gå på. Som tur var gick de sista kilometrarna på slät landsväg. När vi kom fram till Norrtäljevägen för att ta bussen lyste månen, snart full, redan klart och när vi bytte till tåget i Roslags Näsby var det ordentligt mörkt. En lång dags färd mot kväll var till ända.

Advertisements

5 thoughts on “Lång dags färd mot kväll

 1. Det var verkligen strapatsernas dag men säkert en härlig känsla när vandringen äntligen var avklarad och konditionen fick ju sitt. Lite undrande om det skulle fungera med broddar i den terrängen…men kanske inte.

  Önskar en fin vecka!
  Kram Sylvia

  • Ja Sylvia, jag var ordentligt sliten när jag kom hem men tycker att jag återhämtade mig snabbt. Och vad beträffar broddar går det utmärkt att gå med sådana även i terräng.

   Må så gott hälsar
   Meggie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s