Bowling på fullaste allvar

Barnbarnen är återbördade till hemmet, lugnet har lägrat sig över lägenheten och det tredje adventsljuset är tänt. Vi har just avslutat en enkel middag på gårdagens rester och nu väntar en kopp kaffe och varsin lussekatt innan det är dags att förbereda litet inför morgondagens jobb.

Det har varit en riktigt gråkall dag som inte har lockat till några utomhusaktiviteter. Medan H den yngre stannade hemma med R och tittade på ”Pippi på de sju haven” för tredje gången den här helgen, gick H den äldre och jag iväg till bowlinghallen för att spela. Hallen är ett populärt ställe för barnkalas och idag var inget undantag. Under hela matchen dånade discomusiken och i taket snurrade glittriga discolampor vars blå sken nästan fick banorna att se ut som längder i en simbassäng. Häftig tyckte femåringen! Vi  hann spela tre serier under vår timme varav barnbarnet vann den sista. Ja, han vann….., av egen kraft, även om det smärtar något att tillstå detta. Vi är båda riktiga vinnarskallar, och jag skulle aldrig, aldrig lägga mig frivilligt, inte ens för barnbarnet. Men H var jätteduktig, både med tanke på hur tungt klotet är och att det bara var andra gången han spelade. Kanske kan det vara ett tips till tomten att lägga ned ett riktigt bowlingklot, avsett för barn, i julklappssäcken.

Advertisements

One thought on “Bowling på fullaste allvar

  1. Hejsan Maggie!

    Vilken härlig dag i glada killars lag. Barnbarn är livets efterrätt. Nu har jag förstås bara en snart fullvuxen härlig kille att skryta med.

    Önskar en fin vecka!
    Varm kram Sylvia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s