Det snöar i Paradiset

Idag på Astrid-dagen (tänker extra mycket på dig då, lilla mamma!) och första advent har den första snön landat i Paradiset enligt rapport på FB från hälsingeskogarna. Ovanligt sent för att vara där uppe, men skönt för de som bor där att få litet ljus i mörkret. Frågan är bara om snön får ligga kvar eller om allt har regnat bort i morgon igen.

Jag kommer sent att glömma de två senaste vintrarna, när i stort sett hela Sverige låg under ett sammanhängande snötäcke och utan avbrott från slutet av oktober, början av november till mars, april, ja, kanske ännu längre längst uppe i norr. När maken var uppe och högg skog i februari förra året var det över en halv meter snö och drygt 30 grader kallt när han vaknade på morgnarna. Då spelade det inte någon roll om elementen stod på 25 grader eller hur mycket han eldade i öppna spisen, det blev ändå sällan mer än 15, 16 grader i stugan. Normalt är vi sällan uppe i Paradiset vintertid, men även i år blev det några dagars besök i just februari. Lika mycket snö men som tur var inte fullt så kallt. Och otroligt vackert. Det enda som bröt det orörda snötäcket var spåren efter djur och skotrar. Undrar just hur vintern kommer att te sig i år, vit eller grön?  Skidföre eller skridskois?

Advertisements

4 thoughts on “Det snöar i Paradiset

  1. Hejsan Minnihaha!

    Tack för goa kommentarer och besöket hos mig.

    Alltid lika kul med nya besök. Nu har jag vandrat runt och läser om ert Paradis som ligger så underbart vackert vid en sjö och med kallvatten, utedass och vacker naturen. Påminner nästan på pricken om vårt lilla sommarkrypin vi har på en liten ö i Mälaren.
    Vinterbilderna är helt underbara. Att fira julen där måste vara helt fantastiskt. Nu får vi se hur det blir i år får vi en grön eller vit jul?

    Varm kram Sylvia

  2. Vackra bilder! Och grattis, Astrid! När det gäller vintern känns det bra att november gått. Vintern blir inte så lång då. Och snart vänder ljuset. Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s