Time to go turkey

Idag firas Thanksgiving runt om i USA, en högtid som tycks större än både jul och påsk när det gäller att samla familjen. Thanksgiving är också en tradition som jag tagit med hem från tiden när familjen under ett par år bodde i Princeton, N.J. Det är inte så att jag upprätthåller den varje år, men nu och då är det trevligt att bjuda vänner på en äkta amerikansk kalkonmiddag med alla tillbehören – stuffing, tranbärssylt, potatismos, en god sås och så förstås den fantastiskt goda pumpapajen till efterrätt.

Tyvärr blev det ingen kalkonmiddag för vår del idag. De tilltänkta gästerna hade hunnit boka en resa till Kanarieöarna innan vi fick iväg inbjudan. Får sikta på julen istället. Som ett led i julförberedelserna har jag alla fall kokat en mycket god och ”julig” tranbärssylt i kväll på de handplockade tranbären från myren i Paradiset.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s