Time to go turkey

Idag firas Thanksgiving runt om i USA, en högtid som tycks större än både jul och påsk när det gäller att samla familjen. Thanksgiving är också en tradition som jag tagit med hem från tiden när familjen under ett par år bodde i Princeton, N.J. Det är inte så att jag upprätthåller den varje år, men nu och då är det trevligt att bjuda vänner på en äkta amerikansk kalkonmiddag med alla tillbehören – stuffing, tranbärssylt, potatismos, en god sås och så förstås den fantastiskt goda pumpapajen till efterrätt.

Tyvärr blev det ingen kalkonmiddag för vår del idag. De tilltänkta gästerna hade hunnit boka en resa till Kanarieöarna innan vi fick iväg inbjudan. Får sikta på julen istället. Som ett led i julförberedelserna har jag alla fall kokat en mycket god och ”julig” tranbärssylt i kväll på de handplockade tranbären från myren i Paradiset.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s