Födelsedagskalaset som blev en bröllopsfest

Vilken överraskning! Jag och maken kom igår till ett födelsedagskalas för att fira evigt unga bästa väninnan K som fyllde 60 och lämnade sex timmar senare en bröllopsfest.

Det var under ett fint litet tal till födelsedagsbarnet som R plötsligt vände sig till alla oss gäster och undrade om det inte efter 24 års samvaro, varav 15 som ”fästfolk”, nu äntligen var dags att göra slag i saken. Ett unisont ”Joooooo!!!!” blev signalen för en äldre man bland övriga äldre manliga gäster, och som nu alltså visade sig vara den borgerlige vigselförrättaren, att resa sig och skrida till verket. Det blev ett fint ögonblick där han, vigselförrättaren, måste ha användt sig av den extralånga versionen och verkligen lade sig vinn om att ge cermonin en personlig touch. Bröllopsvittnen var Rs mamma och  Ks pappa , båda snart 90 år! Och vilket bejublat tal denne ålderman sedan höll, både till brudparet och födelsedagsbarnet!

Vi är glada att vi fick vara delaktiga när dessa två härliga människor, tillika våra bästa vänner, nu lovade att fortsätta stötta och älska varandra under resten av livet. Vänner som verkligen haft sin beskärda del av livets prövningar men som vi också delar så många roliga minnen och härliga, strapatsrika upplevelser med från paddelturer, lingonplockarhelger och cykel- och vandringssemestrar i in- och utlandet. Och mer av den varan kommer det förhoppningsvis att bli!

Häftigt med fester som överraskar och tar sådana här oväntade vändningar! Tack kära vänner för årets fest och ha en underbar bröllopsresa till the Big Apple!

Advertisements

One thought on “Födelsedagskalaset som blev en bröllopsfest

  1. Så fint och målande beskrivet! Blir riktigt rörd när jag läser det! Och det hade inte blivit ens en tiondel (controllerns beräkningar) lika fint utan er! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s