Dags att agera flyttfirma

Idag, tre månader försenat, var det äntligen dags för V och M att få flytta in i sin sprillans nya lägenhet vid Eneby torg i Danderyd.

Kl 7 i morse samlades vännerna vid SelStores förråd i Täby för att koppla på de hyrda släpvagnarna och börja ilastningen av möbler och flyttkartonger som varit magasinerade där sedan de sålde sitt hus i maj.

Hisstid för inflyttningen var bokad mellan 8 – 10, och det var nu strulet började. När hissen var packad med ett första lass gick plötsligt inte hissdörren att stänga. Jourhavande hissmontör tillkallades och under tiden var det bara att lasta ur allt igen och börja kånkandet uppför den mycket snålt tilltagna trappen till fjärde våningen. K och R med sina erfarenheter från vandring upp till Mt Everest tog på sig rollen som sherpas. Som tur var lyckades vår elektronikkunnige vän U efter en stund alldeles på egen hand hitta och fixa felet med dörren och hissmontören kunde avbokas innan han hunnit kasta sig i bilen. Och tur för våra sherpas, de hade aldrig kunnat få upp soffan och de breda sängbottnarna via den trånga trappen. Dessutom hade det börjat bli stockning i trappen när nya flyttlass nu tryckte på underifrån.

Lägenheten är ljus och fräsch med härlig, öppen planlösning, men kan säkert kännas liten när man kommer flyttandes från hus.  Min enda invändning var att det verkar litet snålt med garderobs- och förrådsutrymmen för min smak. Till exempel finns inte något städskåp, vilket kan tyda på att det varit en manlig arkitekt inblandad. Men M och V har ju, sedan de sålde huset, bott på landet i sin 35 kvadratmeter stora sommarstuga, så de har haft gott om tid på sig att anpassa sig till compact living. När alla flyttkartoner är uppackade och innehållet tillsammans med möbler funnit sin plats är jag övertygad om att de kommer att stormtrivas i sitt nya hem.  Nu ser vi andra fram emot den stora INVIGNINGSFESTEN! 🙂

Advertisements

One thought on “Dags att agera flyttfirma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s