Kvalfylld kväll på Söderstadion

Igår kväll var det ödesmatch för Hammarby på Söderstadion och det var make or break som gällde i mötet med Jönköping Södra. Förlust och det skulle krävas ett lyckat kval för att inte ramla ner i div I, vid vinst skulle man ta sig över kvalstrecket och få respit från kvalspöket ytterligare några dagar. Inför detta ångestfyllda läge kändes det viktigt att vara på plats och ge allt stöd vi kunde.

Det som vi hoppades skulle bli en magisk kväll lutade de första tjugo minuterna alltmer mot en tragisk upplösning. Jönköping tog ledningen redan efter sex minuter och hammarbyspelarna spelade och såg ut som ett räddhågset pojklag. Så hände plötsligt något. Ett rent turmål för Hammarby gav spelarna nytt självförtroende och inom en kvart hade man plötsligt ledningen med 3-1. Jönköping reducerade visserligen i början av andra halvlek men Hammarby gav inte upp. Istället lyckades man näta ytterligare två gånger. När slutsignalen gick stod det osannolika 5-2 på resultattavlan och det blev trots allt ett magiskt avslut på en kall kväll. Hoppas nu laget kan behålla och ta med den här känslan till den sista och definitivt avgörande uppgörelsen i Ängelholm.

Vad som inte känns lika magiskt är uppträdandet hos många i publiken. Att stötta det egna laget genom att jubla, heja och sjunga sina ramsor är en självklarhet men jag blir så trött på alla okvädningsord, här otryckbara, som publiken öser över motståndarna så fort de är i närheten av bollen och över varje domslut, rätt eller fel. Att inte kunna visa uppskattningn över en snygg passning eller fint bara för att den utförs av en motståndare. Sånt är svagt – tycker jag i alla fall.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s