Dags att plocka nypon

I söndags blev det en tur till K och Rs härliga ställe i Roslagen för att se hur den nya tillbyggnaden av deras stuga framskrider och ta en skogspromenad i den sköna höstsolen.

Det nya huset kommer att bli jättefint när det blir klart och ha plats för nästan alla barn och barnbarn samtidigt. Till Ks stora sorg dock måste eventuellt ett hörn av den ganska nyligen byggda altantrappen à la Ernst stryka på foten.

Efter husinspektionen och en fantastiskt god lunch med Rs laxpasta blev det en promenad ner till sjön Erken för att se ut en lämplig plats för den båt de båda drömmer om. På tillbakavägen passerade vi ett stort snår av nyponbuskar, fulla med de röda bären och sådana kan man ju inte låta förbli oplockade. Så förutseende av mig att ha tagit med just ett par stora plastkassar! Nypon är inte särskilt plockvänliga och en riktig grovarbetarhandske för vänsterhanden (om man är högerhänt alltså) rekommenderas, annars är risken stor att man river sönder händerna. förutseende hade jag dock inte varit!

Resultat blev, förutom sönderrivna händer, två fulla matkassar med nypon som nu är snoppade och under torkning, medan vi drömmer om barndomens nyponsoppa med grädde och små, små mandelbiskvier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.