Kantarelltimbal

Timbaler 6 st

Sätt ugnen på 175 grader

  • 1 liter trattkantareller eller blandsvamp
  • 4-5 skivor rökt renkött
  • 2 msk smör
  • salt och peppar efter smak
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad dragon
  • 2.5 dl  mellangrädde
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 3 stora ägg
  • 1 dryg tsk fransk senap

Till servering ruccola och rostade pinjenötter

Balsamicosky

  • 1/2 dl finhackad schalottenlök
  • 1 dl mild olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • salt och peppar efter smak
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1/2 dl finhackad persilja

Gör så här

  1. Fräs svampen i torr panna tills all vätska dunstat bort.
  2. Skär svampen i mindre bitar och stek några minuter i smöret tillsammans med finhackat renkött.
  3. Vispa upp äggen och blanda med kryddor, grädde, buljong, senap och den avsvalnade svampblandningen.
  4. Smörj* 6 små suffléformar och fördela fyllningen däri med sked. Se till att det blir jämn fördelning av svampröran.
  5. Ställ formarna i en liten långpanna eller ungsfast form och fyll pannan med varmt vatten så att det går halvvägs upp på formarna.
  6. Grädda i cirka 35 minuter eller tills äggstanningen är fast.

Sky

  1. Fräs den finhackade löken i litet av oljan.
  2. Blanda samman resten av ingredienserna och häll över lökhacket och låt det snabbt bli varmt. Skyn serveras sedan ljummen eller kall.

Låt timbalerna kallna innan de lossas från formen med en vass kniv. Placera dem på en bädd av litet ruccola och pinjenötter och ringla balsamicoskyn runt.

*Tips! Om man är orolig att inte få ut timbalerna ur formarna kan man klä dem invändigt med plastfolie eller aluminiumfolie innan man häller i fyllningen. Man kan också grädda i en avlång sockerkaksform och sedan skära upp timbalen i skivor inför serveringen (som en paté).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s