Kantarelltimbal

Timbaler 6 st

Sätt ugnen på 175 grader

  • 1 liter trattkantareller eller blandsvamp
  • 4-5 skivor rökt renkött
  • 2 msk smör
  • salt och peppar efter smak
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad dragon
  • 2.5 dl  mellangrädde
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 3 stora ägg
  • 1 dryg tsk fransk senap

Till servering ruccola och rostade pinjenötter

Balsamicosky

  • 1/2 dl finhackad schalottenlök
  • 1 dl mild olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • salt och peppar efter smak
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1/2 dl finhackad persilja

Gör så här

  1. Fräs svampen i torr panna tills all vätska dunstat bort.
  2. Skär svampen i mindre bitar och stek några minuter i smöret tillsammans med finhackat renkött.
  3. Vispa upp äggen och blanda med kryddor, grädde, buljong, senap och den avsvalnade svampblandningen.
  4. Smörj* 6 små suffléformar och fördela fyllningen däri med sked. Se till att det blir jämn fördelning av svampröran.
  5. Ställ formarna i en liten långpanna eller ungsfast form och fyll pannan med varmt vatten så att det går halvvägs upp på formarna.
  6. Grädda i cirka 35 minuter eller tills äggstanningen är fast.

Sky

  1. Fräs den finhackade löken i litet av oljan.
  2. Blanda samman resten av ingredienserna och häll över lökhacket och låt det snabbt bli varmt. Skyn serveras sedan ljummen eller kall.

Låt timbalerna kallna innan de lossas från formen med en vass kniv. Placera dem på en bädd av litet ruccola och pinjenötter och ringla balsamicoskyn runt.

*Tips! Om man är orolig att inte få ut timbalerna ur formarna kan man klä dem invändigt med plastfolie eller aluminiumfolie innan man häller i fyllningen. Man kan också grädda i en avlång sockerkaksform och sedan skära upp timbalen i skivor inför serveringen (som en paté).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s