Stuvad abborre

Det är en verklig lyx att bara kunna gå ner till sjön och plocka upp sin middagsmat ur fisksumpen. I går blev det fyra abborrar som skulle stuvas.

stuvad-abborre-2

Stuvad abborre 4 pers

  • 4 urtagna och fjällade matabborrar
  • 1  fint strimlad purjolök
  • 1 knippa hackad dill
  • 1 knippa hackad persilja
  •  3 msk smör
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl vitt vin eller saften av en halv citron
  • 3 tsk fisk- eller hummerfond
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Bottna en smord eldfast form med hälften av det gröna hacket tillsammans med lagerbladet och timjan.
  2. Krydda fiskarna invändigt med salt och peppar/citronpeppar.
  3. Häll ut mjölet, som också smaksatts med litet salt och peppar, i en djup tallrik och vänd fiskarna däri och lägg i formen.
  4. Klicka på resten av smöret och häll över återstoden av det kryddgröna.
  5. Slå på vin, fond och vatten. Används citron så ta litet i taget och smaka av så att det inte blir för surt.
  6. Baka i ugnen i 15 min, slå sedan på grädden och fortsätt baka i ytterligare 10-15 min eller tills ryggbenet lossnar.

stuvad-abborre

Servera med kokt eller pressad potatis och gärna en sallad till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s