På turné med vår rullande loppis

Vart tog gårdagens vackra väder vägen? Grått, kallt och surt kl 8 i morse när N och jag rullade iväg de tre milen mot köpingen och söndagens bakluckeloppis. Som nummer två på plats kunde vi välja ett perfekt ställe under en stor tall, som skulle kunna ge ett visst skydd mot regnet om det tilltog. Vilket det naturligtvis gjorde, precis när vi skulle börja plocka upp våra grejer.

Vädret gjorde också att många som anmält sig uteblev, liksom strömmen av presumtiva köpare. Litet av ett antiklimax. Precis som det varit hela sommaren, inte så mycket dåligt väder men ont om kunder. Om det beror på att folk börjat hålla hårdare i sina pengar eller om det är inflationen i antalet loppisar som är orsaken är svårt att säga.

Nya loppisskyltar har under sommaren dykt upp bakom snart varje krök och avtagsväg. Det har också bidragit till vårt litet vemodiga beslut att i och med dagens turné låta vår lilla ”lyxloppis“ gå i graven. Jag kallar den lyxloppis eftersom vi så ofta fått beröm och komplimanger från besökare för att våra prylare varit hela, rena och fina, och tack vare N, smakfullt arrangerade i loppisboden i Ns gäststuga hemma på gården. Av det som återstår efter dagens kommers kommer vi att behålla en del och resten skänker vi till Röda Korsets second hand-affär.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s