Sista dagen på sommaren, eller…..?

Den sista augusti, en fantastiskt vacker och varm sensommardag, hela 25 gr i solen, men där det ändå känns som att hösten flåsar en i nacken och när som helst kommer att kliva över tröskeln vare sig vi vill eller inte. Jag kommer inte att öppna dörren och säga välkommen, det känns alldeles för tidigt!

I alla fall blev det en tur till lingonskogen och lika härligt som det är att gå där och plocka och filosofera över tillvaron och livet, lika tråkigt är det när man kommer hem och ska sätta sig och rensa och skilja agnarna från vetet, det vill säga alla blåbären och kråkbären  från lingonen. Någon förresten som vet om man kan göra något användbart av kråkbär? Det finns gott om dem och de är verkligen stora och fina. Lingonen hamnar tills vidare i frysen, enkelt att ta fram och koka den mängd man behöver just för tillfället. Läste just ett tips hur man kunde ta tillvara på sina mjölkförpackningar, diska ur dem och sedan stoppa ner tillräckligt stora fryspåsar och fylla på med bär. Funkar jättesmidigt, bara stapla in i frysen, inget utrymme går till spillo.

Hittade en annons idag i ett gammalt nummer av lokaltidningen om en svampkurs i Studiefrämjandets regi. Kursen är redan i morgon, men jag hoppas få komma med trots att jag är sent ute med min anmälan. Undrar om man kan ta med sig några exemplar av alla olika bruna svampar som alltid finns i massor i skogen och som aldrig någon vet vad det är. Vore ju synd om man missar några delikatesser!

Advertisements

One thought on “Sista dagen på sommaren, eller…..?

  1. Här i Sth var det också plötsligt sommarvarmt efter några dagars “kyla”. På landet i måndags natt var det nog inte mer än 8 gr. Visst vemod över att sommaren snart är slut….:(

    Kråkbär vet jag inte. Men Klarbär kan man göra gelé av. Kanske samma sak? Svampkurs låter intressant. Vi har en stor brunprickig, märklig sak på tomten. Har aldrig sett något liknande. //Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s