Skogens skafferi

Den gångna helgen blev en riktig bär- och svampplockarhelg. Så snart Rs dotter och lille J vinkat adjö för den här gången och styrt mot hemmet i förorten tog maken och jag bilen och for till skogs. Med viss tvekan ska sägas, eftersom björnjakten är i full gång sedan en vecka tillbaka. Maken iklädde sig sina citrongula, självlysande arbetarbyxor och jag en knallröd jacka så att vi skulle synas ordentligt. Eftersom vi inte såg skymten av vare sig jeepar med ljusramper både fram och på taket (jägare brukar ha sådana, det har jag sett i filmen ”Jägarna”) eller några jägare, och inte några björnar heller för den delen, vågade vi oss på ett sista ryck på hallonhygget. Tre timmar och fyra liter stora, fina hallon senare var vi nöjda och fortsatte i stället mot svampskogen. Även om det fortfarande är litet tidigt blev det ändå en korg trattkantareller som nu ligger på tork.

Helgen har också inbringat tre kg rönnbär, som ligger i frysen i väntan på att få smaksätta julsnapsen och bli till gelé till höstens kalkonmiddag, liksom tre liter röda krusbär. Äntligen ska maken få det han längtat så länge efter, nämligen krusbärskräm. På resten kommer jag att koka krusbärsmarmelader med olika smaksättningar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s