Skogens skafferi

Den gångna helgen blev en riktig bär- och svampplockarhelg. Så snart Rs dotter och lille J vinkat adjö för den här gången och styrt mot hemmet i förorten tog maken och jag bilen och for till skogs. Med viss tvekan ska sägas, eftersom björnjakten är i full gång sedan en vecka tillbaka. Maken iklädde sig sina citrongula, självlysande arbetarbyxor och jag en knallröd jacka så att vi skulle synas ordentligt. Eftersom vi inte såg skymten av vare sig jeepar med ljusramper både fram och på taket (jägare brukar ha sådana, det har jag sett i filmen ”Jägarna”) eller några jägare, och inte några björnar heller för den delen, vågade vi oss på ett sista ryck på hallonhygget. Tre timmar och fyra liter stora, fina hallon senare var vi nöjda och fortsatte i stället mot svampskogen. Även om det fortfarande är litet tidigt blev det ändå en korg trattkantareller som nu ligger på tork.

Helgen har också inbringat tre kg rönnbär, som ligger i frysen i väntan på att få smaksätta julsnapsen och bli till gelé till höstens kalkonmiddag, liksom tre liter röda krusbär. Äntligen ska maken få det han längtat så länge efter, nämligen krusbärskräm. På resten kommer jag att koka krusbärsmarmelader med olika smaksättningar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s