Sommarens godaste blåbärspaj

  • 500 gr blåbär (rabarber skurna i bitar eller krusbär, halverade, går lika bra)
  • 75 gr grovt hackad mandel
  • 100 gr smör
  • 1,75 dl mjöl
  • 0,5 dl marzanpulver
  • 1 dl + 0,75 dl farinsocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk maizena
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda smör, mandel, mjöl, marzan, 1 dl farinsocker och salt till en grynig massa, gärna i matberedare.
  3. Häll bären i en pajform, blanda resten av farinsockret med maizenamjölet och strö över bären.
  4. Fördela mjölblandningen över bären och grädda i ca 25 minuter. Håll koll så att pajskalet inte blir bränt.
  5. Pudra ev över litet florsocker när pajen svalnat och servera med vaniljsås, vispad grädde eller litet glass.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s