Sommarens godaste blåbärspaj

  • 500 gr blåbär (rabarber skurna i bitar eller krusbär, halverade, går lika bra)
  • 75 gr grovt hackad mandel
  • 100 gr smör
  • 1,75 dl mjöl
  • 0,5 dl marzanpulver
  • 1 dl + 0,75 dl farinsocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk maizena
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda smör, mandel, mjöl, marzan, 1 dl farinsocker och salt till en grynig massa, gärna i matberedare.
  3. Häll bären i en pajform, blanda resten av farinsockret med maizenamjölet och strö över bären.
  4. Fördela mjölblandningen över bären och grädda i ca 25 minuter. Håll koll så att pajskalet inte blir bränt.
  5. Pudra ev över litet florsocker när pajen svalnat och servera med vaniljsås, vispad grädde eller litet glass.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s