Sallad på bondbönor och fetaost

Bondbönsallad

En av få grödor som inte verkar bry sig så mycket om det ganska blåsiga och ofta kylslagna vädret här i norra Hälsingland är bondbönor. Och skörden, som vanligt varit god även i år, hamnar ofta i någon form av salladsblandning där endast fantasin sätter gränser.

Bondbönor och fetaost

2-3 pers

  • 200 gr spritade bondbönor
  • fetaost (eller getost) efter tycke och smak
  • rejält med hackad persilja och mynta

Dressing
Blanda några matskedar olivolja med saft från en pressad citron, rivet citronskal, en pressad vitlöksklyfta, litet flytande honung samt salt och peppar.

Gör så här

  1. Koka bönorna ett par minuter i saltat vatten.
  2. Skala av det yttre, hårda skalet.
  3. Blanda ihop bönor, ost och örtkryddor och ringla över dressingen.

Receptet kommer från min arbetskamrat Anna H, som själv odlar massor med olika slags bönor på sin odlingslott.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s