Alex´ lasagne

6 pers

Sätt ugnen på 200 grader

  • 450 gr djupfryst spenat
  • 600 gr köttfärs
  • 1 stor hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 tsk sambal oelek
  • 18-20 lasagneplattor (fullkorn)
  • 1 förpackning Kelda ostsås
  • 1 paket bacon
  1. Tina spenaten och sila av vätskan
  2. Fräs lök och  vitlök tills löken blir mjuk och låt sedan köttfärsen steka med.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna, spenaten, buljongtärningarna och sambal oelek. Salta och peppra och låt puttra några minuter. Smaka av med ev ytterligare kryddor.
  4. Varva köttfärssås och lasagneplatter och avsluta med ett tunnt lager köttfärssås.
  5. Ringla över ostsåsen och grädda i cirka 30 minuter.
  6. Under tiden som lasagnen gräddas klipp baconet i mindre bitar och knaperstek och strö över strax före servering.
  7. Servera med en sallad av något slag. Här blev det broccoli med valnötter.

lasagne-serverad

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s