Alex´ lasagne

6 pers

Sätt ugnen på 200 grader

  • 450 gr djupfryst spenat
  • 600 gr köttfärs
  • 1 stor hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 tsk sambal oelek
  • 18-20 lasagneplattor (fullkorn)
  • 1 förpackning Kelda ostsås
  • 1 paket bacon
  1. Tina spenaten och sila av vätskan
  2. Fräs lök och  vitlök tills löken blir mjuk och låt sedan köttfärsen steka med.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna, spenaten, buljongtärningarna och sambal oelek. Salta och peppra och låt puttra några minuter. Smaka av med ev ytterligare kryddor.
  4. Varva köttfärssås och lasagneplatter och avsluta med ett tunnt lager köttfärssås.
  5. Ringla över ostsåsen och grädda i cirka 30 minuter.
  6. Under tiden som lasagnen gräddas klipp baconet i mindre bitar och knaperstek och strö över strax före servering.
  7. Servera med en sallad av något slag. Här blev det broccoli med valnötter.

lasagne-serverad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s