Kvällsauktion i Norrbo

Härom eftermiddagen bestämde jag och svärdottern S oss för att åka på auktion i Norrbo vid vackra norra Dellensjön. Det är en bra bit att åka, så vi startade tidigt för att också hinna med ett stopp på DollarStore som ligger längs vägen. DollarStore är ett eldorado för oss båda, fullt med lustiga saker. Mycket krimskrams men även en hel del bra grejor, framför allt när det gäller husgeråd och verktyg. Billigt är det också, vilket inte är helt fel.

Auktionerna i Norrbo tillhör favoriterna i den genren. Rappa och lagom roliga auktionsförrättare och många fina saker blandat med sånt som lika gärna kunde höra hemma på en loppis. Med litet tur kan man göra fantastiska fynd, till exempel den som köpte en nästan ny tvåsits skinnsoffa från Mio för 60 kr! Perfekt för stugan, TV-rummet eller den lilla lyan. Gladast denna kväll blev nog ändå auktionisten när han lyckades kränga en bandsked för 17.000 kr!!! Vem köper en bandsked (en liten trätingest som använs för att tillverka färglada, mönstrade band till folkdräkter och liknande) för 17.000???? Galet, men jag antar att han, för det var en han, vet att han kommer att få igen pengarna, förmodligen med råge också.

För egen del spenderade jag 70 kr på åtta fina dricksglas och ett italienskt keramikfat medan svärdottern fick en ny matservis för en femtilapp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s