Kvällsauktion i Norrbo

Härom eftermiddagen bestämde jag och svärdottern S oss för att åka på auktion i Norrbo vid vackra norra Dellensjön. Det är en bra bit att åka, så vi startade tidigt för att också hinna med ett stopp på DollarStore som ligger längs vägen. DollarStore är ett eldorado för oss båda, fullt med lustiga saker. Mycket krimskrams men även en hel del bra grejor, framför allt när det gäller husgeråd och verktyg. Billigt är det också, vilket inte är helt fel.

Auktionerna i Norrbo tillhör favoriterna i den genren. Rappa och lagom roliga auktionsförrättare och många fina saker blandat med sånt som lika gärna kunde höra hemma på en loppis. Med litet tur kan man göra fantastiska fynd, till exempel den som köpte en nästan ny tvåsits skinnsoffa från Mio för 60 kr! Perfekt för stugan, TV-rummet eller den lilla lyan. Gladast denna kväll blev nog ändå auktionisten när han lyckades kränga en bandsked för 17.000 kr!!! Vem köper en bandsked (en liten trätingest som använs för att tillverka färglada, mönstrade band till folkdräkter och liknande) för 17.000???? Galet, men jag antar att han, för det var en han, vet att han kommer att få igen pengarna, förmodligen med råge också.

För egen del spenderade jag 70 kr på åtta fina dricksglas och ett italienskt keramikfat medan svärdottern fick en ny matservis för en femtilapp.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.